Stiri din tulcea

Horn în flăcări de Crăciun

27 decembrie 2020
Horn în flăcări de Crăciun

Horn în flăcări de Crăciun

Ieri după-amiază, pompierii militari din cadrul Stației de pompieri Babadag au fost solicitați să intervină de urgență în localitatea Sarichioi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Incendiul, ce se manifesta în jurul hornului, a fost lichidat în scurt timp de către pompieri militari și membrii SVSU Sarichioi sosiți în sprijin.

Intervenția promptă a condus la înlăturare pericolului de propagare a incendiului la întreaga locuință și anexele învecinate. Au ars aproximativ 6 mp din planșeu.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Reamintim cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte sau neizolate corespunzător:
-coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate;
-în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile;
-coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.