Stiri din tulcea

Elev confirmat cu COVID-19, la Liceul Henri Coandă

17 septembrie 2021
Elev confirmat cu COVID-19, la Liceul Henri Coandă

Elev confirmat cu COVID-19, la Liceul Henri Coandă

Un elev în vârstă de 17 ani, de la Liceul Tehnologic Henri Coandă, a fost depistat cu COVID, a declarat pentru Radio Delta subprefectul Nicolae Topoleanu cu atribuțiuni de prefect!

Elevul a fost cofirmat astăzi, după ce i-a ieșit testul pozitiv. Este primul elev din județul Tulcea confirmat cu COVID, de la începerea anului școlar.

Subprefectul Nicolae Topoleanu a precizat pentru Radio Delta că starea elevului este bună, nu are nevoie deocamdată de spitalizare.

Conform procedurii, toată clasa în care învăța va intra în sistem online pentru următoarele două săptămâni, iar ancheta epidemiologică demarată deja de cei de la Direcția de Sănătate Publică Tulcea va stabili clar câți contacți direcți a avut.

De asemenea, Nicolae Topoleanu a mărturisit că și la Școala Gimnazială Constantin Găvenea este un caz suspect de COVI-19. Este vorba despre un cadru didactic, care urmează să fie testat în cursul zilei de astăzi.

Cadrul didactic prezintă simptome specifice COVID-19, dar la fel starea sa este bună, precizează subprefectul cu atribuțiuni de prefect.

În cazul celor doi, ancheta epidemiologică demarată de Direcția de Sănătate Tulcea va stabili care sunt procedurile legale care se vor parcurge în următoarele zile.

Nicolae Topoleanu recomandă încă o dată tulcenilor să respecte normele igienico-sanitare, pentru că, așa cum a prevăzut, situația epidemiologică a județului Tulcea se înrăutățește.

Instituția Prefectului – Județul Tulcea informează astăzi, 17.09.2021, că SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ din data de 16.09.2021 privind COVID-19 în județul Tulcea, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Tulcea și Grupul de Comunicare Strategică, se prezintă astfel:

  • incidența cumulată la 14 zile a cazurilor active din județ, calculată la 1.000 de locuitori, este de 0,58
  • cazuri noi, confirmate în ultimele 24 de ore – 21
  • persoane aflate în izolare – 156
  • persoane aflate în carantină la domiciliu – 482