Despre investiții pentru Delta Dunării, azi, la Tulcea

10 mai 2024 | Actualitate
Despre investiții pentru Delta Dunării, azi, la Tulcea

Despre investiții pentru Delta Dunării, azi, la Tulcea

În această dimineață, începând cu ora 10.00, la sediul Consiliului Județean Tulcea a avut loc o întâlnire de lucru a autorităților locale din arealul deltaic cu oficiali ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru a discuta aplicat despre o serie de proiecte de investiții ce vor fi realizate pentru Delta Dunării, cu fonduri alocate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Mai exact, potrivit celor transmise de instituția gazdă, s-a discutat despre investiții privind facilitarea accesului turiștilor (reconfigurarea infrastructurii de acces în deltă), dar și despre decolmatări necesare pentru protecția diversității biologice specifice acestei zone a țării.

Prezent la întâlnire, președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, a subliniat faptul că este necesară o mai mare implicare pentru Delta Dunării, zona având nevoie de o sursă de finanțare continuă:

CJ Tulcea intalnire investitii PNRR pt Delta mai 24 HT

„Pentru unele componente ale proiectelor prezentate astăzi, aici, unitățile administrativ teritoriale de pe raza județului Tulcea (în special din zona Deltei) vor deveni beneficiarele unor investiții deosebit de importante pentru comunitatea locală.
Știu că există multe discuții pe tema propusă, a investițiilor în Delta Dunării, că se impune să facem mai multe pentru această zonă a țării. Din punctul meu de vedere, Delta Dunării are nevoie de o sursă de finanțare continuă: ar trebui să aibă o alocare multianuală din bugetul național pentru funcționare coerentă a rezervației (ca destinație turistică și nu numai)“,
a transmis, în deschiderea ședinței, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Din partea Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, la întâlnire au participat Dan Ștefan Chiru, secretar de stat, Alexandru Avram, secretar general și Cristian Mărișteanu, director general.
(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea)

Alte Articole

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

13 iunie 2024

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, în timp ce se afla la pescuit pe malul brațului Sf. Gheorghe a dispărut în apele Dunării…

CISTESTE MAI MULT
Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

13 iunie 2024

Prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial pe teritoriul RBDD, stabilită pe o durată de 60 zile, este absolut necesară pentru a permite reproducerea naturală a resursei…

CISTESTE MAI MULT