Municipiul Tulcea are transport public ecologic în proporție de peste 70%

20 mai 2024 | Actualitate
Municipiul Tulcea are transport public ecologic în proporție de peste 70%

Municipiul Tulcea are transport public ecologic în proporție de peste 70%

Transportul public tulcean a intrat azi, 20 mai 2024, într-o nouă etapă de modernizare, prin punerea în circulație a autobuzelor electrice, conform unui comunicat de presă emis de Primăria Tulcea.

Mai exact, toate cele 30 de autobuze electrice circulă pe traseele STP Tulcea, care vor fi astfel realizate cu transport ecologic în proporție de peste 70%.

Autobuzele electrice sunt dotate cu sisteme de încălzire și aer condiționat și sunt prevăzute cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, în vârstă, cărucioare pentru copii, sisteme de încărcare pentru telefon, E-tiketing și camere video.

Alimentarea autobuzelor electrice se face cu ajutorul celor 10 stații de încărcare lentă cu o putere nominală de 60kW, instalate la sediul societății, unde un ciclu de încărcare durează aproximativ 4 ore.

 

Prim Tl statii incarcare STP Tl si autobuzele mai 24

 

În plus, autobuzele pot fi încărcate, în regim de urgență, la cele 3 stații de încărcare rapidă, cu o capacitate de 540 kW, instalate în stațiile de autobuz de la Liceul Nicolae Cornățeanu, Navaliștilor și Șantierul Naval.

 

Prim Tl statie de incarcare rapida autobuz STP mai 24

 

Autobuzele electrice au o capacitate de 70 călători fiecare, dar la orele de vârf, pe traseele aglomerate (2,2B,4), se vor asigura și mijloace de transport mai mari, dimensionate pentru 109 persoane, iar pe rutele de pe străzile înguste ale municipiului nostru vor circula mijloace de transport mai mici, cu o capacitate de 50 călători.

În total, parcul auto, ce va fi utilizat în mod curent pentru serviciul public de transport, va fi format din:
– 30 autobuze electrice, marca Granton,
– 4 autobuze diesel, marca Eurobus
– 3 autobuze Isuzu Citibus,
– 3 autobuze Isuzu Novociti,
– 1 autobuz BMC

În plus, pentru asigurarea continuității serviciului, în situații extreme, un număr de 9 autobuze BMC, producție 2006-2007, vor fi recondiționate și păstrate ca rezerve iar pentru asigurarea reacției rapide, în cazul unor defecțiuni ale autobuzelor în timpul efectuării traseelor, va fi asigurat serviciul de permanență, pentru înlocuirea urgentă a mijlocului de transport avariat și preluarea călătorilor în vederea continuării programului de transport.

(sursă info și foto : comunicat de presă Primăria Tulcea)

Alte Articole

Vizită de lucru a ministrului Mediului în județul Tulcea

Vizită de lucru a ministrului Mediului în județul Tulcea

20 iunie 2024

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, se află în județul nostru încă de ieri, când a participat la marcarea Zilei Silvicultorului 2024 , iar pentru azi au fost programate…

CISTESTE MAI MULT
6,1 milioane de lei pentru realizarea PUG-urilor de către 8 primării tulcene

6,1 milioane de lei pentru realizarea PUG-urilor de către 8 primării tulcene

20 iunie 2024

În urma semnării, azi, 20 iunie 2024, a protocoalelor cu opt primării tulcene, șapte comune și municipiul Tulcea vor avea la dispoziție o alocație totală de la bugetul de stat…

CISTESTE MAI MULT