9 zile cu activități de dezinsecție în municipiul Tulcea

20 mai 2024 | Actualitate
9 zile cu activități de dezinsecție în municipiul Tulcea

9 zile cu activități de dezinsecție în municipiul Tulcea

Cea de-a doua etapă de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor a fost anunțată de Primăria Tulcea pentru perioada 20 – 28 mai 2024, ceea ce înseamnă că în aceste 9 zile vor fi activități specifice atât seara cât și dimineața, conform programului publicat de instituția citată :

– 19:30-22:30 – pe domeniul public + zone de case de pe aliniamentul stradal (dinspre zonele periferice către zona centrală) – cu utilaje de mare putere generatoare de ceață caldă si ceață rece.

Primaria Tl dezinsectie ceata utilaje
– 05:00-07:00 – curțile unităților de învățământ și în proximitatea acestora – cu aparate portabile generatoare de ceață caldă si ceață rece.
– 07:00-10:00 – zonele verzi dintre blocuri – cu aparate portabile generatoare de ceață caldă si ceață rece.

Primaria Tl dezinsectie ap portabile
Pentru o eficiență cât mai ridicată, este indicat ca acțiunea de dezinsecție să se realizeze seara, când intensitatea zborului țânțarilor este cea mai ridicată, și dimineața, când aceștia se adăposesc în spațiul verde, a menționat Primăria Tulcea, care a transmis și o serie de recomandări pentru cetățeni precum și măsuri de prim-ajutor (recomandate de producător) :

– să evite zonele unde se efectuează serviciile de dezinsectie privind combaterea tantarilor și să nu stea în raza de acțiune a utilajelor când se pulverizează soluțiile de lucru;
– să evite intrarea în Parcul Victoria și Parcul Personalităților în intervalul orar 20: 30 – 20:40, respectiv  în Parcul Lac Ciuperca,  în intervalul orar 20: 30 – 20:50;

Substanța utilizată este CYMINA PLUS ( Aviz Nr. 3272BIO/18/12.24, substanța activă cypermethrin, piperonilbutoxid, tetrametrin, cu concentrația de 50 ml produs în 3 litri apă/solvent) ce face parte din grupa principală 3, TP 18, avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide.

MĂSURI DE PRIM AJUTOR RECOMANDATE DE PRODUCĂTOR:
Contact cu pielea: spălați cu multă apă din abundență. Scoateți hainele contaminate. Dacă iritația persistă, consultați medicul.
Contact cu ochii: clătiţi cu apă timp de cel puțin 15 minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi și dacă iritarea ochilor persistă, consultați medicul.
Inhalare : scoateți pacientul în aer liber. Dacă respiră neregulat, adresați-vă medicului.

Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile pentru protejarea familiiilor de albine, în caz contrar SC CORAL IMPEX și Primăria Municipiului Tulcea fiind absolvite de orice responsabilitate.

(surse info, foto : primariatulcea.ro, Arhiva RD)

Alte Articole

Ziua Silvicultorului 2024 a fost sărbătorită la Tulcea

Ziua Silvicultorului 2024 a fost sărbătorită la Tulcea

20 iunie 2024

În fiecare an, începând din 1991, în luna iunie este marcată Ziua Silvicultorului, o sărbătoare oficială legiferată prin Statutul Personalului Silvic iar în acest an ea a fost sărbătorită la…

CISTESTE MAI MULT
Fără DEEE în Delta Dunării – ARBDD susține campania lansată de Ministerul Mediului

Fără DEEE în Delta Dunării – ARBDD susține campania lansată de Ministerul Mediului

19 iunie 2024

Ministerul Mediului (MMAP) și Coaliția PRO DEEE au lansat campania de informare și conștientizare: ”Predați spre reciclare echipamentele electrice și electronice defecte!” iar Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a…

CISTESTE MAI MULT