Stiri din tulcea

Despre cum să fii un părinte mai bun, curs în cadrul proiectului Re Start Neptun

15 noiembrie 2022
Despre cum să fii un părinte mai bun, curs în cadrul proiectului Re Start Neptun

Despre cum să fii un părinte mai bun, curs în cadrul proiectului Re Start Neptun

Educația parentală este una dintre activitățile desfășurate de Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea în cadrul proiectului Re Start Neptun – Dezvoltare locală integrată, cursul derulându-se la sediul Centrului de Asistență Integrată Comunitară, înființat prin proiect și situat pe strada Eternității, nr. 27, din municipiul Tulcea, potrivit informațiilor publicate de DAPS Tulcea.

Cursul de educația parentală este susținut de un expert parental, iar acesta se adresează atăt părinților, bunicilor, tutorilor care se ocupă de creșterea copiilor, cât și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 si 18 ani ce fac parte din grupul țintă al proiectului.

DAPS Tulcea curs parental proiect ReStart Neptun 2
Participanții la curs sunt sprijiniți să-și evalueze stilul parental, mediul familial, relațiile dintre parteneri, relațiile părinți-copii, comunicarea în cadrul familiei, așteptările lor, precum și zonele sau subiectele care generează conflicte.

Prin intermediul acestei activități se urmărește dobândirea de modele de educație parentală eficiente de către participanți, îmbunătățirea relației părinte-copil, îmbunătățirea relației dintre parteneri, informarea participanților cu privire la caracteristicile psihice ale fiecărei vârste, conștientizarea stilului parental propriu și al impactului pe care îl poate avea asupra creșterii și dezvoltării copilului, însușirea unor metode de gestionare a conflictului, însușirea unor comportamente prin care părinții să știe să gestioneze eficient recompensele și pedeapsa.

(sursă info și foto : fb daps.tulcea)