Stiri din tulcea

Acțiune a polițiștilor rutieri tulceni desfășurată azi în cadrul proiectului Zilele Siguranței ROADPOL

21 septembrie 2022
Acțiune a polițiștilor rutieri tulceni desfășurată azi în cadrul proiectului Zilele Siguranței ROADPOL

Acțiune a polițiștilor rutieri tulceni desfășurată azi în cadrul proiectului Zilele Siguranței ROADPOL

Polițiștii rutieri desfășoară azi, 21 septembrie, acțiuni preventiv-reactive, de conștientizare a tuturor participanților la traficul rutier, cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere.

Acțiunile fac parte din proiectul ROADPOL –SAFETY DAYS / Zilele Siguranței ROADPOL, care își propune ca ziua de azi să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

Prin urmare, pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere și a circula în siguranță, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea ne transmite un set de recomandări :

– Adaptați viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!

– Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!

– Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți!

– Nu conduceți sub influența alcoolului sau a drogurilor!

– Folosiți centura de siguranță – vă poate salva viața în caz de accident!

Prin activitățile derulate, polițiștii rutieri tulceni urmăresc combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Proiectul ROADPOL –SAFETY DAYS / Zilele Siguranței ROADPOL este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

IPJ Tl Safety days 22 1
Participarea la proiect presupune asumarea unui angajament de respectare a normelor rutiere, ce poate fi transmis de orice persoană interesată, prin completarea numelui și a unei adrese de e-mail validă, la secțiunea Pledge, pe site-ul roadpolsafetydays.eu.
(sursă info și foto : comunicate de presă IPJ Tulcea )