Alți 5 deținuți de la Penitenciarul Tulcea au fost inițiați într-o meserie

 

Penitenciarul Tulcea a organizat, în cursul acestei luni, proiectul de activitate Instruire într-o meserie prin activități practice – Modulul „Instalații sanitare”.

Mai exact, la activitate au fost înscrise 5 persoane private de libertate care, sub îndrumarea unui deținut formator și a cadrelor unității, au învățat noțiuni teoretice și au exersat tehnici de lucru specifice meseriei, conform unui comunicat de presă emis de instituția citată, primit la redacție.

Proiectul Instruire într-o meserie prin activități practice este  elaborat la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor și are ca scop inițirea într-o meserie și dezvoltarea unei atitudini corespunzatoare față de muncă, cu rol în obținerea și menținerea unui loc de muncă după liberare.

Deținuții care au participat la pregătire nu dețineau o calificare profesională sau deprinderi/aptitudini în domeniul instalatiilor sanitare și au fost selecționați în baza interesului manifestat pentru acest domeniu.

Cunoștințele teoretice și aptitudinile practice dobândite, vor putea fi valorificate ulterior în cadrul activităților lucrative desfășurate în penitenciar sau după libertate, inclusiv prin posibilitatea susținerii de către deținuți a unui examen de certificare a unor competențe profesionale.

(sursă info, foto : comunicate de presă Penitenciarul Tulcea)

Leave a Reply

Close Menu