Vizită a delegatiei LIBE din Parlamentul European la PTF Isaccea

Aflată în vizită în România pentru a discuta cu autorități din țara noastră și cu organizații internaționale și non guvernamentale despre modul de implementare a directivei privind protecția temporară și de primire a refugiaților din Ucraina, o delegație a Comisiei LIBE (Libertăți civile, justiție și afaceri interne) a Parlamentului European a fost prezentă azi la punctul de trecere a frontierei Isaccea, potrivit informatiilor transmise de Garda de Coastă.

Membrilor delegației le-a fost prezentat modul în care instituțiile cu responsabilități gestionează în mod integrat și eficient fluxul de cetățeni ucraineni sau apatrizi care tranzitează punctul de trecere a frontierei în contextul geopolitic actual, a transmis și Prefectura Tulcea.

“Delegația a fost interesată de modul de aplicare a planurilor de cooperare interinstituțională, de organizare și de implementare directivei privind protecția temporară și modul de primire a refugiaților din Ucraina”,

a declarat prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, care a primit delegația Comisiei LIBE în Punctul de trecere a frontierei Isaccea.

Vizita în România a delegației LIBE este organizată în continuarea vizitei membrilor delegației în Polonia (19 – 20 septembrie).

În cele două țări, deputații au avut întâlniri cu reprezentanți ai guvernului, cu autorități locale, Frontex, Agenția UE pentru Azil, organizații internaționale (UNHCR, UNICEF, Crucea Roșie) și cu organizații ale societății civile care s-au implicat în primirea refugiaților din Ucraina.

Din delegație au făcut parte:
1. Fernando LÓPEZ AGUILAR, șeful delegației-(S&D, Spania).
2. Thijs REUTEN, membru al PE (S&D, Olanda)
3.Yana Toom, membru al PE (Renew, Estonia)

(surse info și foto : comunicate de presă Garda de Coastă, Prefectura Tulcea)

Leave a Reply

Close Menu