Pianul Călător va ajunge la Tulcea la început de iunie

În prima zi de joi, din luna iunie, de la ora 19:00, pe scena Teatrului ,,Jean Bart” va avea loc evenimentul Pianul Călător – ediţia a 12-a (mai-iunie 2022)

În acest an, turneul naţional al pianistului Horia Mihail, călătoria sa în istoria muzicii pentru pian solo, are ca temă clasicismului, în program fiind incluse opere celebre ale celor trei piloni ai clasicismului vienez : Haydn, Mozart şi Beethoven, potrivit informațiilor publicate pe pagina Teatrului Jean Bart Tulcea.

Faptul că turneul trece si prin oraşe mai mici ale ţării și că pianele de concert rămân la dispoziţia comunităţilor vizitate este o modalitate prin care se subliniază potențialul activităților culturale pentru a promova incluziunea socială.

”Artele sunt pentru toată lumea şi pot contribui la reinventarea celor de lângă tine. De obicei activitățile culturale joacă un rol mic în zona definită oficial ca parte componentă a incluziunii sociale. Chiar şi aşa, ele pot aduce o contribuție valoroasă şi pot creea soluții cheie, contribuind la dezvoltarea încrederii în sine, spiritului comunitar şi a responsabilității care ajută comunitățile să inițieze şi să asigure proiecte pentru a se regenera.”

În mod special, la concertele din acest an, din cadrul turneului naţional Pianul călător, refugiaţii ucraineni vor avea intrarea liberă, ca o dovadă de solidaritate şi preocupare și pentru echilibrul emoțional al acestor oameni, care sunt nevoiţi să îşi găsească liniştea şi siguranţa pe alte meleaguri decât cele ale ţării din care vin, ca urmare a războiului ce creează adevărate tragedii pentru milioane de oameni.

Prețul unui bilet este de 25 lei.

(sursă info și foto : fb TeatrulJeanBartTulcea )

Leave a Reply

Close Menu