You are currently viewing Circa 5400 de tichete pentru vaccinații anti Covid-19 nu au ajuns la tulceni

 

Cele aproximativ 5.400 de tichete valorice destinate persoanelor care s-au vaccinat anti Covid-19 cu schema completă, începând din luna septembrie a anului trecut, vor fi returnate Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) deoarece nu au putut fi distribuite către beneficiari, după cum a declarat pentru Agerpres, preşedinta Colegiului Medicilor din Tulcea, Emilia Stamate, care a menționat că dacă tichetele ar fi fost primite la timp, ar fi putut fi acordate pacienţilor odată cu vaccinarea.

Dar cum persoanele vaccinate au fost anunţate telefonic și ar fi trebuit să se deplaseze ulterior la sediul instituției, parte dintre acestea fie au fost plecate, fie nu sunt din judeţ și un drum la Tulcea ar fi însemnat o cheltuială aproape cât valoarea tichetului.

Este vorba de 5 tichete în valoare totală de 100 de lei , ce au fost primite atât pentru persoanele care s-au imunizat la Colegiul Medicilor, cât şi pentru cele care s-au vaccinat la centrul care a funcţionat la Sala de sport „Daniel Pohariu” din municipiu.

Prin urmare, tichetele vor fi returnate DSP la sfârșitul acestei săptămâni, atunci când activitatea centrului se va închide.

Mâine, 13 mai, se va emite hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la încetarea activităţii tuturor centrelor de vaccinare de pe raza judeţului, după cum a precizat Carmen Caloianu, director al DSP Tulcea, care a adăugat că vaccinarea anti Covid se va efectua doar în cabinetele medicilor de familie, începând cu data de 1 iulie 2022.

 

(surse info/ foto : Agerpres / cmdtulcea.ro )

Lasă un răspuns