You are currently viewing Măsuri agreate de Coaliție: reducerea accizei la carburanți timp de 3 luni și compensarea facturilor și în aprilie

Coaliţia a căzut astăzi de acord să reducă la jumătate acciza la carburanţi și să plafoneze preţurile la energie și în aprilie, relatează presa centrală!

Coaliția de guvernare a decis, astfel reducerea accizei la combustibil cu jumătate! Propunerea a fost validată, însă mai urmează discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți înainte de a fi aplicată, relatează Digi24.ro. Surse participante la discuții au declarat că măsura ar urma să se aplice pentru o perioadă de trei luni. Odată cu reducerea accizei, prețul la pompă ar urma să scadă cu aproximativ 1,2 – 1,5 lei!

Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu.

Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii

a scris, într-un mesaj publicat pe Facebook, ministrul Finanțelor Adrian Câciu, după ședința Coaliției.

Liderii coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR au convenit marți mai multe măsuri pentru atenuarea crizei energetice. Astfel, facturile pentru clienți vor fi plafonate încă o lună, aprilie, timp în care prețurile vor fi de maximum 0,8 lei kwh la energia electrică, 0,31 lei kwh la gazele naturale, relatează g4media.ro.

Până în luna aprilie, ANRE ar trebui să prezinte propuneri pentru reglementarea prețurilor în energie pentru o perioadă de cel puțin șase luni. Iar Guvernul, prin prisma premierului şi a ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, să facă o analiză de impact, relatează Adevărul. De asemenea, continuă şi discuţiile referitoare la piaţa reglementată, însă în acest sens sunt necesare întrevederi cu oficialii Comisiei Europene. Toate măsurile discutate în cadrul şedinţei coaliţiei urmează să fie analizate şi de ministerele de resort, pentru a se vedea impactul asupra bugetului de stat şi, ulterior, vor fi anunţate la nivelul Executivului!

 

Lasă un răspuns