Două examene naționale au început azi, 21 mai 2024

21 mai 2024 | Actualitate
Două examene naționale au început azi, 21 mai 2024

Două examene naționale au început azi, 21 mai 2024

 

Atât Sesiunea specială de Bacalaureat 2024 cât și Evaluarea Națională la clasa a IV-a au început, azi, 21 mai, cu proba de Limba română.

Mai exact, examenele pentru absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat 2024 au început cu proba scrisă la Limba și literatura română, transmite edupedu.ro

Edupedu Ev Nat cl a IV a mai 24 site

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura mâine, 22 mai iar joi, 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, elevii care învață într-una din limbile minorităților naționale având și proba scrisă la limba maternă pe 24 mai, conform calendarului oficial.

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 31 mai, până la ora 12. Contestațiile se vor depune în aceeași zi, între orele 12 și 14, iar rezultatele finale vor fi disponibile in data de 4 iunie 2024.

În ceea ce privește Evaluarea Națională la clasa a IV-a, după proba de Limba română de azi, urmează proba la Matematică, programată mâine, 22 mai, iar proba la Limba maternă va fi joi, 23 mai.

Edupedu BAC 24 ses speciala mai 24 site
Durata alocată rezolvării este de 60 de minute pentru fiecare test administrat (EN IV).

Potrivit Ministerului Educației, rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei, testele urmând a fi evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test”.

(surse info, foto : edupedu.ro, fb edu.ro)

Alte Articole

Măsuri minimale de protecție împotriva caniculei la locul de muncă

Măsuri minimale de protecție împotriva caniculei la locul de muncă

20 iunie 2024

În contextul în care sunt prognozate temperaturi ridicate extreme, este indicat să cunoaștem măsurile de protecţie a persoanelor încadrate în muncă în conditii de canicula, publicate de Inspectoratul Teritorial de…

CISTESTE MAI MULT
Ziua Silvicultorului 2024 a fost sărbătorită la Tulcea

Ziua Silvicultorului 2024 a fost sărbătorită la Tulcea

20 iunie 2024

În fiecare an, începând din 1991, în luna iunie este marcată Ziua Silvicultorului, o sărbătoare oficială legiferată prin Statutul Personalului Silvic iar în acest an ea a fost sărbătorită la…

CISTESTE MAI MULT