Stiri din tulcea

Vietnamezii veniți la muncă în Tulcea ne mănâncă câinii?

11 decembrie 2020
Vietnamezii veniți la muncă în Tulcea ne mănâncă câinii?

Vietnamezii veniți la muncă în Tulcea ne mănâncă câinii?

De câțiva ani, de când au venit vietnamezii la noi în oras au început să dispară cainii fără stăpân de pe strazi. Inițial, am crezut cu toții că hingherii au început să își facă treaba și că ușor ușor îi adună găzduindu-i la adăpostul pentru animale. Însă, se pare că adevărații hingheri sunt vietnamezii angajați de Vard Tulcea. Iar aceștia nu îi duc la adăposturi ci…se hrănesc cu ei.
Un cetățean ne povestea ieri cum a chemat câțiva dintre asiatici pentru a-l ajuta la treburile gospodărești iar în loc de plată au dorit să îi ia câinele aflat în lanț. Omul nu a fost de acord iar după cateva zile câinele a dispărut fiind găsit ulterior doar capul animalului de companie într-un sac.
Mai multe pesoane din cartierul Dalas au povestit că aceștia plătesc 50 de lei celui care le oferă un maidanez.
Ieri, un antrenor și sportiv ce reprezintă Tulcea la competiții full contact semnala pe facebook exact aceeasi problemă. Oscar, câine din rasa Pitbul si care era cel mai bun prieten al lui John, a dispărut fiind căutat cu disperare atat de proprietar cât și de toți prietenii acestuia. Auzise vorbe cum că vietnamezii se hrănesc cu animalele noastre de companie însă a refuzat să creadă că asta i se putea intâmpla celui pe care l-a crescut încă de mic, catelului lui. Din păcate, la ieșirea din oras pe lânga locul unde sunt cazați muncitorii străini a fost găsit doar ceea ce rămăsese din cel mai bun prieten al lui, capul. În plus erau mai multe dovezi că acolo s-au înfruptat din el fiind amenajat și un ‘rotisor’.
vietnam
Legislația din România pedepsește aspru relele tratamente asupra animalelor. Poate cineva se va autosesiza și se vor lua măsuri ca așa ceva sa nu se mai întâmple.