Stiri din tulcea

Multiculturalitatea din Dobrogea, prezentată în cadrul proiectului „Unitate în Diversitatea Europeană”

15 mai 2024
Multiculturalitatea din Dobrogea, prezentată în cadrul proiectului „Unitate în Diversitatea Europeană”

Multiculturalitatea din Dobrogea, prezentată în cadrul proiectului „Unitate în Diversitatea Europeană”

Workshopul cu tema „Multiculturalitatea în Dobrogea – model de conviețuire peste veacuri”, ce face parte din proiectul regional cu participare internațională „Unitate în Diversitatea Europeană”, a avut loc ieri, 14 mai, în municipiul Tulcea.

În cadrul evenimentului, mai mulți reprezentanți ai etniilor conlocuitoare din județul nostru au realizat o veritabilă expoziție culinară, vestimentară și umană reprezentativă pentru mozaicul cultural și tradițional nord-dobrogean, conform comunicatului de presă transmis redacției de Consiliul Județean Tulcea.

La eveniment au participat și administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, precum și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, care au vorbit despre „locuitorii acestui județ uniți în diversitate”, respectiv despre diversitate și unitate, despre „dragoste și armonie”.

CJ Tl Unitate in diversitate DM mai 24

„Mă bucur să îi revăd pe mulți dintre cei prezenți la această sărbătoare a noastră, a locuitorilor acestui județ uniți în diversitate. Este o sărbătoare a fericirii și a bucuriei că trăim împreună aici și trebuie să o tratăm ca atare. Vorbim de Europa, vorbim de tineri și chiar astăzi citeam într-un sondaj că România este pe primul loc la implicarea tinerilor în viața socială. Mai exact, tinerii noștri dețin primul loc la petiții online, la scrisori adresate politicienilor și, de asemenea, la exprimarea intenției de vot. Iată, deci, că dorința tinerilor de a se implica pentru o viață mai bună se evidențiază foarte bine în țara noastră și, bineînțeles, la Tulcea, dându-ne, astfel, tuturor speranța unui viitor mai bun. Felicitări organizatorilor care, și prin acest eveniment, impulsionează tinerii locului spre unitate, diversitate și implicare!”,

a declarat, în cadrul wokshopului, Dumitru Mergeani, administratorul public al județului Tulcea.

CJ Tl Unitate in diversitate DM mai 24 1 CJ Tl Unitate in diversitate MH mai 24

„Vreau, în primul rând, să felicit pe cei care s-au implicat în implementarea acestui proiect. Totul este la superlativ, costumele sunt foarte frumoase și, cel mai important, oamenii sunt foarte frumoși. Întâlnim peste tot diversitate, întâlnim unitate, dar parcă aici, la Tulcea, totul este altfel, cel puțin așa îmi place să cred. Aici, când e vorba de un astfel de eveniment, toată lumea se apropie. Atât bucatele atât de apetisante, de la fiecare etnie în parte, cât și costumele dumneavoastră sunt făcute cu dragoste, aceasta se poate vedea cu ochiul liber. Pentru că până la urmă este vorba de dragoste și armonie. Armonia nu poate exista în diversitate și în unitate dacă nu este iubire. Si aceasta există, din belșug, în tot ceea ce vedem aici, inclusiv între oameni. Așadar, Doamne ajută să fim sănătoși, să participăm la cât mai multe evenimente de acest gen, mai buni și mai uniți pentru binele comunității noastre!”,

a transmis cu acest prilej vicepreședintele Mihai Huleni.

Proiectul „Unitate în Diversitatea Europeană” a ajuns la cea de-a XI-a ediție și este derulat de Palatul Copiilor Tulcea, sub oblăduirea Inspectoratului Școlar Județean, cu eforturile și sub coordonarea directă a prof. Aneta Micu și în parteneriat cu Consiliul Județean, Primăria Municipiului, Instituția Prefectului și Episcopia Tulcii.

(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea)