Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
iulie 16, 2021

Vizitarea, survolarea, folosirea dronei, filmarea sau fotografierea sunt permise în Delta Dunării doar cu permis de la ARBDD, reamintește instituția!

Având în vedere statutul special de arie naturală protejată al Rezervației Biosferei Delta Dunării, ARBDD transmite un comunicat de presă prin care reamintește că, în baza atribuțiilor și prevederilor legale în vigoare, survolul Rezervației cu mijloace de transport aerian (avioane ușoare, elicoptere, drone, etc.) se face în baza permisului eliberat de Administraţia Rezervaţiei.

Potrivit legislației în vigoare este interzisă aterizarea mijloacelor de transport aerian în alte locuri decât cele autorizate, cu excepţia situaţiilor de extremă urgenţă. Obținerea permisului de survol se face în baza unei cereri speciale adresate ARBDD.

Activitățile de filmare sau fotografiere cu scop comercial sau educativ se fac, de asemenea, în baza permisului eliberat de ARBDD.

(sursă foto:facebook ARBDD)

De asemenea, ARBDD reamintește turiștilor că intrarea lor în deltă se face doar în baza permiselor de acces (turist, auto, ambarcațiune), conform Ordinului 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrările și serviciile prestate de ARBDD la solicitarea persoanelor fizice și juridice. Pentru obținerea acestora, precum și a permiselor de pescuit recreativ/sportiv, ARBDD recomandă utilizarea aplicației de eliberare a permiselor on-line ce poate fi accesată de pe site-ul oficial http://ddbra.ro/ precum și automatele de eliberare a permiselor amplasate la sediul instituției ARBDD, Tulcea str. Portului 34.

O altă modalitate de obținere a permiselor de acces în Rezervația Biosferei Delta Dunării este plata prin SMS, facilitate ce vine în întâmpinarea publicului și completează celelalte opțiuni de plată menționate mai sus.

Pentru avioanele care nu deține permis de survol eliberat de ARBDD se aplică amenzi de câte 700 lei/zi!

Group 17

Cauta