Stiri din tulcea

„Weekendul Floriilor”, vegheat de forțele de ordine tulcene

26 aprilie 2024
„Weekendul Floriilor”, vegheat de forțele de ordine tulcene

„Weekendul Floriilor”, vegheat de forțele de ordine tulcene

POLIȚIȘTII TULCENI VOR FI LA DATORIE PENTRU CA SĂRBĂTORILE FLORIILOR SĂ SE DESFĂȘOARE ÎN SIGURANȚĂ
Începând de azi, 26 aprilie, și până la finalul acestui sfârșit de săptămână aflat sub semnul Sărbătorii de Florii, polițiștii tulceni, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice vor fi la datorie pentru a menţine un climat optim de siguranţă publică, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și crearea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea ne recomandă:

– aveți grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflați în locuri aglomerate;
– în situația în care alegeți să petreceți sărbătorile departe de casă, fiți precauți cu privire la postările făcute pe rețelele de socializare. Atunci când plecați pentru o perioadă mai lungă de acasă, nu faceți acest lucru public pe internet;
– nu răspundeți cu violență la provocări, încercați să evitați conflictele, iar dacă nu reușiți, sunați de urgență la 112.

Pentru cei care se deplasează în această perioadă, este esenţial să respecte normele de circulaţie rutieră și indicațiile polițiștilor rutieri, să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum, să evite depășirile neregulamentare sau alte manevre riscante, să nu conducă vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, ori substanțe psihoactive, ori dacă se simt obosiți.

În situaţiile în care există riscuri sau vulnerabilităţi ce pot afecta liniştea şi siguranţa, cetățenii sunt sfătuiți să apeleze Numărul Unic de Urgenţă 112.

(surse info, foto : buletin de presă IPJ Tulcea, arhiva RD)