Nouă elevi tulceni vor fi premiați astăzi de Consiliul Județean Tulcea, în cadrul concursului „Dobrogea, pământ românesc“, ediția a II-a. Festivitatea de premiere va avea loc la ora 11.00 și va fi transmisă online pe pagina de facebook a Consiliului Județean Tulcea.

Comisia de evaluare a lucrărilor înscrise la concursul „Dobrogea, pământ românesc“, ediția a II-a, organizat de Consiliul Județean Tulcea, a desemnat câștigătorii, după cum urmează:

📌Marele Premiu – Maria Dumitru, 16 ani, Școala Gimnazială Casimcea, Cercul de pictură „Ștefan Luchian“ Casimcea
📌Premiul I – Sebastian Marian Leonte, 17 ani, Liceul Teoretic „Grigore Moisil“
📌Premiul II – Livia Neculai, 13 ani, Școala Gimnazială Nifon Bălășescu
📌Premiul III – Carmen Ciobanu, 13 ani, Școala Gimnazială Casimcea, Cercul de pictură „Ștefan Luchian“ Casimcea
📌Mențiune – Mădălina Elena Bălașa, 14 ani, Liceul de Arte „George Georgescu“
📌Mențiune – Ștefan Popa, 6 ani, Centrul „Pelican“ Tulcea
📌Premiu special – Maria Denisa Tanur, 10 ani, Școala Gimnazială „Panait Cerna“ Cerna
📌Premiu special – Lavinia Țandără, 7 ani, Școala Gimnazială Jijila
📌Premiu de originalitate – Alexandru Sorin Tăușean , 14 ani, Școala Gimnazială Greci.
📌Pentru a marca 143 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria – mamă, din cele aproximativ 400 de lucrări înscrise în concurs, comisia de evaluare a mai selectat, în afara lucrărilor câștigătoare, încă 143 în vederea acordării unor premii de creativitate.
❗Consiliul Județean Tulcea a organizat ediția a II-a a Concursului cu premii „Dobrogea, pământ românesc“, pentru a marca Ziua Dobrogei, sărbătorită anual pe data de 14 noiembrie, în amintirea momentului istoric din 1878, când Dobrogea a revenit la teritoriul naţional.
Concursul s-a adresat tuturor elevilor din județul Tulcea, indiferent de vârstă. Concurenții au avut de realizat o lucrare care să respecte tema dată, modul de exprimare fiind liber. Astfel, au fost acceptate în concurs: picturi, desene, machete, poezii, compuneri, cântece și orice altă formă de exprimare artistică reprezentând momentul istoric 14 Noiembrie 1878 sau evoluția Dobrogei de-a lungul timpului.
(Sursă info și foto: Facebook Consiliul Județean Tulcea)