Stiri din tulcea

România a înregistrat azi cel mai mare număr de cazuri noi COVID-19, dar și cel mai mare număr de teste efectuate!

26 ianuarie 2022
România a înregistrat azi cel mai mare număr de cazuri noi COVID-19, dar și cel mai mare număr de teste efectuate!

România a înregistrat azi cel mai mare număr de cazuri noi COVID-19, dar și cel mai mare număr de teste efectuate!

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că țara noastră a înregistrat astăzi un număr record de îmbolnăviri, dar că era ceva de aşteptat:

Astăzi am avut cel mai mare număr de cazuri înregistrate. Ne aşteptam ca astăzi să fie acest număr, pentru că ne aflăm după o perioadă în care testarea a fost puţin mai redusă.

Astăzi s-au efectuat, pentru prima dată în România, peste 100.000 de teste, aproape 110.000 de teste, drept care am avut circa 34.500 cazuri de îmbolnăviri. Aceste număr este preocupant, dar, pe de altă parte, nu putea fi exclus din scenariile pe care Ministerul Sănătăţii şi INSP vi le-au prezentat încă de acum două săptămâni.

Este un număr de cazuri care este similar cu ceea ce se întâmplă în multe alte ţări. (…) Nu sunt cifre neaşteptate. Noi am estimat o astfel de evoluţie generată de tulpina Omicron. Nu este generată de altceva decât de o tulpină cu o transmisibilitate mult mai mare decât tulpinile precedente

Rafila cele mai multe cazuri si testari

a spus Rafila într-o conferinţă de presă, relatează Agerpres. El a afirmat că sunt numeroase cazuri de infectări şi la persoanele imunizate:

Sunt numeroase cazuri care se înregistrează şi la persoanele vaccinate, dar asta nu înseamnă că vaccinarea nu trebuie să meargă înainte ca să poată să protejeze persoanele vulnerabile mai ales de evoluţie complicată, mai ales de deces. Este un lucru care ne preocupă în mare măsură

a adăugat Rafila.

Un număr de 34.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 14.570 mai mult decât în ziua anterioară, fiind efectuate peste 108.000 de teste, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică. Este un record absolut al numărului de infectări de la începutul pandemiei în România. Precedentul record a fost de 19.685 cazuri, înregistrat marţi – 25 ianuarie.

În județul Tulcea au fost confirmate în ultimele 24 de ore – 207 de cazuri noi de COVID-19. Iar incidența cumulată la 14 zile a cazurilor active din județ, calculată la 1.000 de locuitori, a ajuns la 6,40.

Gheorghita

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, consideră că vom ajunge într-o fază endemică de evoluţie a bolii şi crede că se va renunţa la majoritatea restricţiilor, iar din acel momentul fiecare va fi responsabil pentru sănătatea lui şi a celor cu care se întâlneşte, relatează news.ro.

Vom ajunge într-o fază endemică de evoluţie a bolii. Este foarte probabil să se întâmple acest lucru pentru că toate estimările ne arată că, în această perioadă, probabil, că mai mult de jumătate din populaţia lumii va trece prin infecţia cu Sars-COV-2, ori coroborat cu faptul că peste 60% din populaţia la nivel global a primit cel puţin o doză de vaccin, foarte probabil că vom ajunge în faza post pandemică, în perioada de endemie în care va conta foarte mult comportamentul individual.

a declarat, astăzi, Valeriu Gheorghiţă.  Acesta crede că în acel moment se va renunţa la majoritatea restricţiilor.

Practic, cred că se va renunţa la majoritatea restricţiilor şi, din acel moment, fiecare va trebui să fie mai responsabil pentru sănătatea lui şi a celor cu care se întâlneşte, a celor apropiaţi, a bunicilor, a părinţilor vulnerabili. Cred că este momentul să înţelegem că doar noi putem să schimbăm parcursul acestei infecţii pe mai departe.

a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

(Sursă info și foto: Facebook Ministerul Sănătății, agerpres.ro, news.ro)