Stiri din tulcea

Pompierii verifică secția ATI, din 3 în 3 ore, pentru a preveni orice tip de incendiu în Spitalul Județean Tulcea

13 octombrie 2021
Pompierii verifică secția ATI, din 3 în 3 ore, pentru a preveni orice tip de incendiu în Spitalul Județean Tulcea

Pompierii verifică secția ATI, din 3 în 3 ore, pentru a preveni orice tip de incendiu în Spitalul Județean Tulcea

Pentru a preveni noi incendii in spitale, IGSU a transmis vineri, către toate unităţile de pompieri din ţară, un ordin prin care li se cere să verifice toate secțiile ATI din spitale, zilnic, din 3 în 3 ore!

ISU Delta Tulcea transmite printr-un comunicat de presă că verifică deja, de la data emiterii ordinului, secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Tulcea!

Un pompier îmbrăcat în combinezon merge și verifică, din 3 în 3 ore, prizele, concentraţia de oxigen din zona ATI, instalaţiile electrice, stingătoarele, căile de evacuare! Totodată acesta se ocupă de aerisirea periodică a secției, pentru a nu exista riscul de creştere a concentraţiei de oxigen!

La aceste misiuni este cooptat și personalul cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor (cadru tehnic PSI/personal de specialitate/SPSU/personal care asigură prima intervenție la locul de muncă în caz de incendiu), mai precizează ISU Delta Tulcea.

Pe timpul activităților se verifică:
– dotarea cu stingătoare  și hidranți interiori, după caz;
– practicabilitatea căilor de acces/evacuare și intervenție;
– modalitatea de încălzire a spațiilor destinate ATI în vederea eliminării mijloacelor de încălzire neomologate;
– eliminarea utilizării tuturor surselor de foc deschis (lumânări,  candele etc);
– operativitatea SPSU (Serviciu Privat pentru Situaţii de Urgenţă);
– integritatea instalațiilor electrice (improvizaţii sau defecțiuni);
– asigurarea permanentă a personalului în secția ATI și cunoașterea modului de intervenție în cazul producerii unui incendiu (folosirea stingătorului și modalitățile de evacuare);
– aerisirea periodică  a spațiului în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Activitățile menționate vor fi desfășurate zilnic, din 3 în 3 ore, în intervalul orar 09 – 21 de către personalul operativ, iar în afara acestui program, verificările vor fi executate ocazional de echipajele SMURD  după finalizarea misiunilor!

Verificările au scopul de a sprijini conducerea unităților spitalicești în luarea deciziilor necesare pentru diminuarea riscului de producere a unor situații de urgență. Însă, acest lucru nu înlocuiește respectarea obligațiilor în domeniul prevenirii situațiilor de urgență, de către personalul propriu al unităților spitalicești, obligații prevăzute expres de legislația privind apărarea împotriva incendiilor!

Sursă foto: ziare.com