Stiri din tulcea

Minori acuzaţi de lovire, ameninţare şi distrugere

10 decembrie 2020
Minori acuzaţi de lovire, ameninţare şi distrugere

Minori acuzaţi de lovire, ameninţare şi distrugere

Un grup de minori a fost autorul unor distrugeri şi violenţe în municipiul Tulcea. Jandarmii au fost solicitaţi să intervină.
În data de 09 decembrie, în jurul orei 22:43, jandarmii tulceni au fost solicitaţi, prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, să intervină la intersecţia străzilor Isaccei şi Taberei, unde un bărbat a sesizat un scandal în desfăşurare.
Ajunşi la faţa locului, jandarmii au luat legătura cu apelantul, care a declarat faptul că, în timp ce se afla cu fratele său la o spălătorie auto din apropiere, a observat mai mulţi minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, care depuneau eforturi să mute un autoturism, de pe trotuar pe partea carosabilă. După ce au reuşit să mute autoturismul pe partea carosabilă, s-au răzgândit şi au mutat autoturismul din nou pe trotuar.
Văzând cele întâmplate, bărbatul i-a atenţionat să lase autoturismul în poziţia în care era parcat, moment în care aceştia s-au deplasat în curtea unui imobil din apropiere, au ieşit cu un topor şi mai multe bâte, ameninţând cu acte de violenţă şi distrugând două uşi de la autoturismul unuia dintre bărbaţi.
Minorii au aruncat toporul şi bâtele într-o curte din apropiere şi au fugit în spatele unei alte curţi aparţinând unui imobil de pe strada Taberei.
Unul dintre bărbaţi a relatat jandarmilor faptul că s-a deplasat şi el la aceeaşi adresă, însă din curtea imobilului a ieşit un bărbat, care, de asemenea avea o bâtă în mână, ameninţându-l cu acte de violenţă, fiind susţinut de mai multe persoane care locuiau în imobil.
Persoanele în cauză nu au fost găsite la faţa locului şi nici în imediata apropiere a zonei respective, însă celor doi bărbaţi le-a fost adus la cunoştinţă termenul de introducere a plângerii prealabile care trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
Oamenii legii au identificat proprietarul autoturismului mutat de grupul de minori, acesta confirmând faptul că autoturismul lui a fost mutat într-o altă poziţie decât cea în care era parcat.
De asemenea, jandarmii au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare şi distrugere, cercetările fiind continuate de organele competente.