Stiri din tulcea

Investiții de 22 milioane de lei, bani europeni, pentru două licee din județ!

26 ianuarie 2022
Investiții de 22 milioane de lei, bani europeni, pentru două licee din județ!

Investiții de 22 milioane de lei, bani europeni, pentru două licee din județ!

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat ieri mai multe contracte de finanțare din fonduri europene, două dintre ele fiind pentru modernizarea şi eficientizarea infrastructurii şcolareclădirilor aparținând a două licee din județul Tulcea:
  • municipiul Tulcea, pentru reabilitarea clădirii internat a Liceului Teoretic ”Grigore Moisil”, va primi 12.883.196,48 lei.
  • orașul Măcin (jud. Tulcea), pentru creșterea eficienței energetice la Liceul „Gheorghe Munteanu Murgoci”, va primi
9.075.165,55 lei;
Într-o postare pe pagina sa de socializare, primarul Ștefan Ilie precizează că la elaborarea proiectelor a participat și Direcția de Management a Proiectelor cu Finanțare Nerambursabilă din cadrul Primăriei Tulcea. Acesta a adăugat totodată că „se fac proiecte pentru absolut toate școlile. Unele sunt în evaluare, la unele ținem licitații, la unele lucram”.
Și deputatul PNL de Tulcea George Șișcu a ținut să facă o declarație despre această investiție:
10 contracte de finanţare din fonduri europene au fost semnate ieri la Ministerul Dezvoltării, valoarea totală a acestora fiind de 56,2 milioane de lei. Cinci dintre proiecte se referă la modernizarea şi eficientizarea infrastructurii şcolare, iar pe listă se regăsesc şi investiţii la două unităţi şcolare din judeţul Tulcea.
Este vorba despre Liceul „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Măcin, care va primi 9 milioane de lei pentru creşterea eficienţei energetice şi de Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Tulcea, unde se vor investi 12,8 milioane de lei pentru reabilitarea clădirii internat.
Infrastructura în şcoli rămâne prioritatea noastră. Fără condiţii decente în unităţile de învăţământ nu le putem cere performanţă copiilor noştri!
a precizat deputatul PNL de Tulcea, George Șișcu într-o declarație de presă.
Liceul Teoretic „Grigore Moisil“ din municipiu și Liceul „Gheorghe Munteanu Murgoci“ din Măcin sunt considerate două dintre cele mai bune licee din județul Tulcea!
(Sursă info: mdlpa.ro, Facebook Ștefan Ilie, George Șișcu)