Stiri din tulcea

Dobrogea este sub cod galben de vânt puternic

2 septembrie 2021
Dobrogea este sub cod galben de vânt puternic

Dobrogea este sub cod galben de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică, Cod Galben de intensificări ale vântului, pentru astăzi, valabilă în intervalul orar 10:00 – 21:00.

În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, în nord-estul Munteniei și local la munte, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Notă: intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în centrul și sudul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj

RECOMANDĂRI de  la ISU Delta Tulcea:

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.