Campanie de informare pentru prevenirea și combatererea corupției în instituțiile publice din Tulcea

23 februarie 2022 | Educatie
Campanie de informare pentru prevenirea și combatererea corupției în instituțiile publice din Tulcea

Campanie de informare pentru prevenirea și combatererea corupției în instituțiile publice din Tulcea

Astăzi a avut loc prima campanie de informare și consultare a cetățenilor, în cadrul proiectului de prevenire a corupției în instituțiile publice tulcene, „Extinderea și îmbunătățirea modalităților de prevenire a corupției la nivelul UAT-Județul Tulcea”.
Ar putea fi o imagine cu 7 persoane, persoane în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 8 persoane şi persoane în picioare
Ar putea fi o imagine cu 7 persoane şi interior
Ar putea fi o imagine cu 13 persoane, persoane în picioare şi interior
Proiectul este demarat de Consiliului Județean Tulcea, în colaborare cu în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând jos şi interior
Instruirea de azi a mai multor reprezentanți ai instituțiilor publice din municipiul Tulcea avut loc în Sala Mihail Kogălniceanu, iar vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a avut următorul cuvânt de spus:
În primul rând, doresc să vă mulțumesc pentru că ați răspuns invitației noastre de a participa la această primă campanie de informare a cetățenilor, parte a unui proiect important ce vizează prevenirea corupției la nivelul UAT-Județul Tulcea.
Mulțumesc încă o dată partenerilor noștri din cadrul DGA, respectiv Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea, cu care colaborăm în vederea îmbunătățirii actului administrativ la nivelul Consiliului Județean Tulcea.
Ca reprezentant al Executivului Județean, consider benefice astfel de inițiative care urmăresc respectarea legalității în desfășurarea procesului administrativ la nivelul instituției noastre, prin creșterea integrității și reducerea vulnerabilităților la corupție.
Astfel de proiecte ne ajută să avem o înțelegere mai bună asupra tuturor situațiilor cu care ne putem confrunta în acest domeniu. Vă urez mult succes astăzi, precum și în activitățile viitoare
a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.
Prin activităţile desfăşurate în cadrul proiectului, se urmăreşte atingerea următoarelor rezultate:
  • Realizarea unui Ghid de bune practici în domeniul prevenirii și combaterii corupției, adresat atât instituțiilor publice din care provine grupul țintă, cât și cetățenilor și revizuirea procedurilor la nivelul UAT – Județul Tulcea;
  • Campanii de conștientizare a publicului cu privire la corupție;
  • Perfecționarea personalului din administrația publică locală în domeniul prevenirii și combaterii corupției;
  • Introducerea și certificarea standardului ISO 37001.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „POCA Competența face diferența! stratia NV DEZVOLTAREA PROCEDURILOR OPERAȚÍONALE PRIVIND MĂSURILE PREVENTIVE ANTICORUPȚIE Implementarea standardelor de integritate prin elaborarea/revizuirea procedurilor operaționale privind: Managementul riscurilor de corupție Evaluarea incidentelor de integritate Avertizorul în interes public 2014- www.poce.ro”

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane

La întâlnire au fost prezenți reprezentanții Direcției de Asistență și Protecție Socială Tulcea, Palatul Copiilor, dar și de la ADI ITI Delta Dunării.

Proiectul „Extinderea și îmbunătățirea modalităților de prevenire a corupției la nivelul UAT-Județul Tulcea” se desfăşoară până la sfârșitul lunii martie a anului viitor şi are o valoare totală eligibilă de 398.245,76 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă, în sumă de 338.508,89 lei.

(Sursă info și foto: Consiliul Județean Tulcea)

Alte Articole

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

20 iunie 2024

Elevii din județul nostru care doresc să urmeze unul sau mai multe cursuri organizate de Palatul Copiilor Tulcea sau părinții / bunicii acestora, în cazul copiilor mai mici, trebuie să…

CISTESTE MAI MULT
Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

19 iunie 2024

Aproximativ 180 de preșcolari și școlari, cât și personal didactic din cadrul Școlii Gimnaziale Jurilovca, au participat ieri, 18 iunie, la un exercițiu de alarmare – evacuare, potrivit informațiilor publicate…

CISTESTE MAI MULT