Stiri din tulcea

Activităţi de instrucţie şi exerciţii militare încep de azi în 4 localități din județ

11 mai 2022
Activităţi de instrucţie şi exerciţii militare încep de azi în 4 localități din județ

Activităţi de instrucţie şi exerciţii militare încep de azi în 4 localități din județ

 

Vă informăm că în perioada 11-13.05.2022, forţe/subunităţi din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină vor desfăşura activităţi de instrucţie şi exerciţii în multiple raioane din judeţul Tulcea (Loc. Nicolae Bălcescu, Loc. Nifon, Loc. Cerna, Loc. Trestenic),

a transmis în această dimineață, Instituția Prefectului – Județul Tulcea.

Exerciţiile vor avea loc pe zona terestră și se vor desfăşura cu respectarea normelor privind protecţia mediului/faunei şi fără afectarea activităţile economice (turistice) sau particulare ale comunităţilor vizate.

Regimentul 307 Infanterie Marină reprezintă unitatea specializată a Forțelor Navale, destinată pentru executarea acțiunilor tactice terestre, fluviale și amfibii (ca forțe de desant amfibiu), în scopul apărării și siguranței zonei costiere (fluvio-maritimă și lagunară) precum și a elementelor de infrastructură critică din această zonă, scrie pe site-ul Forțelor Navale Române.

Fortele Nav Ro Reg 307

 

În prezent, Regimentul 307 Infanterie Marină se instruiește pentru implementarea capabilităţilor pentru operaţii amfibii, în conformitate cu standardele NATO şi ale infanteriei marine din armatele ţărilor aliate.

Batalionul de Infanterie Marină este prima unitate de acest fel din Armata Română fiind constituită la data de 1 aprilie 1940, prin Înaltul Decret Regal nr. 635, pentru apărarea litoralului, pe lângă Regimentul de Geniu Marină şi Divizionul de Artilerie de Coastă, potrivit informațiilor publicate pe pagina Regimentul-307-Infanterie-Marină.

La 1 mai 1941, prin Înaltul Decret Regal nr. 1527, Batalionul de Infanterie Marină se transformă în Regiment de Infanterie Marină cu comandamentul la BRĂILA.

La 29 noiembrie 1971 este înfiinţat Batalionul 307 Infanterie Marină, în subordinea Comandamentului Marinei Militare.

 

(sursă info și foto : Prefectura Tulcea, fb Regimentul-307-Infanterie-Marină și navy.ro)