Stiri din tulcea

Peste 2.800 de pistoale, depistate în PTF Isaccea

mai 27, 2021

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei Isaccea au depistat, ascunse într-un camion, condus de un cetăţean ucrainean, 2.850 pistoale pentru care şoferul nu deţinea autorizaţiile legale detransport.

În data de 24.05.2021, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, judeţul Tulcea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean ucrainean,în vârstă de 41 de ani, la volanul unui ansamblu rutier cu semiremorcă,înmatriculat în R. Ucraina.

Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire,obiecte de mobilier şi diferite produse alimentare din Turcia, pentru o societate dinUcraina.În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Tulcea au hotarât să desigileze compartimentul marfă al mijlocului de transport şi să efectueze controlul amănunţital acestuia.

În urma verificărilor, în spatele mărfii declarate, au fost descoperite ascunse,prin metoda capac, 143 de cutii ce conțineau 2.850 pistoale, marca Major Berg2.5, calibru 4 mm. La cercetări s-a constatat că şoferul nu deține autorizație detranzit conform legislației în domeniu.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări împreună cu polițiști dincadrul Serviciului Arme, Muniții și Explozivi al Inspectoratului de Poliție JudețeanTulcea sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă TribunalulTulcea,sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.