Stiri din tulcea

Ziua Unirii Principatelor Române : Marinarii militari o vor marca și la Tulcea

23 ianuarie 2023
Ziua Unirii Principatelor Române : Marinarii militari o vor marca și la Tulcea

Ziua Unirii Principatelor Române : Marinarii militari o vor marca și la Tulcea

Militarii din Forțele Navale Române vor participa mâine, 24 ianuarie, în garnizoanele București, Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea, la ceremoniile militare prilejuite de sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române, după cum a transmis Statul Major al Forțelor Navale.

Majoritatea ceremoniilor militare ce se vor organiza mâine vor începe de la ora 10.00 la Constanța, în Piața Ovidiu, la Mangalia, în Piața Republicii sau la Brăila, unde vor sărbători ziua de 24 ianuarie militarii Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” . Dar în Tulcea evenimentul, organizat de Instituția Prefectului -Județul Tulcea și Garnizoana Tulcea, va avea loc de la ora 11.00, în Piața Tricolorului, unde se vor desfășura : prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și intonarea imnului de stat, oficierea serviciului religios, alocuțiuni ale oficialităților locale și, la final, Hora Unirii, potrivit informațiilor transmise de Prefectura Tulcea.

La data de 24 ianuarie 1859, prin dubla alegere a colonelului Alexandru Ioan Cuza în calitate de domnitor în Moldova și în Țara Românească, a fost înfăptuită Unirea Principatelor Române.

„Una dintre schimbările majore produse în noua organizare statală, ca urmare a evenimentului din luna ianuarie 1859, a constat în unificarea flotilelor celor două principate române, la data de 22 octombrie 1860, sub semnătura Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, act care stă la baza constituirii Marinei Militare Române moderne”,

scrie în comunicatul de presă al Forțelor Navale Române.

(surse info, foto : comunicate de presă Statul Major al Forțelor Navale, fb ForteleNavaleRomane, Prefectura Tulcea)