Stiri din tulcea

Ziua Revoluţiei Române a fost marcată şi în municipiu

22 decembrie 2021
Ziua Revoluţiei Române a fost marcată şi în municipiu

Ziua Revoluţiei Române a fost marcată şi în municipiu

22 decembrie 1989 este cea de-a 2a zi a Revoluţiei Române, cea de-a 2-a zi în care s-au desfăşurat manifestaţii împotriva regimului comunist condus de Nicolae Ceauşescu în Bucureşti şi de atunci, data de 22 decembrie este Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii.

Această zi de comemorare a fost marcată şi la Tulcea, de la ora 9.00, când a început ceremonialul militar și religios organizat de Instituția Prefectului și GarnizoanaTulcea la Monumentul Eroilor Revoluției, conform unui comunicat de presa emis de Prefectura Tulcea.

La eveniment au participat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, primarul municipiului, Ștefan Ilie, subprefectul cu atribuții de prefect, Nicolae Topoleanu, dar și reprezentanți ai instituțiilor tulcene subordonate Ministerului Afacerilor Interne.

După slujba de pomenire a eroilor Revoluției din anul 1989, oficiată de un sobor de preoți, reprezentanții autorităților locale au rostit alocuțiuni prin care și-au exprimat respectul pentru cei care, în urmă cu 32 de ani, au ieșit în stradă pentru a construi statul democratic România.

IMG 3106

„Momentul 22 Decembrie 1989 constituie un reper al devenirii României de astăzi, o Românie eliberată de presiunea comunistă ce ne-a marcat existența preț de mai bine de patru decenii. Finalul Revoluției, un simbol al victoriei și al libertății, reprezintă, pentru toți românii, momentul care a deschis porțile cunoașterii și care a purtat pașii românilor către modernitate. Am deosebita onoare de a reprezenta, astăzi, instituția Consiliului Județean Tulcea la un eveniment marcant al comunității locale, dedicat rememorării unor momentee sențiale din istoria României: ceremonialul militar și religios organizat de Garnizoana Tulcea cu ocazia Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății ne conferă prilejul de a ne aminti, cu respect, de cei care s-au jertfit pentru țara noastră, pentru libertatea românilor, pentru drepturile pe care astăzi ni le însușim în mod natural“,
a declarat, în discursul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Mihai Huleni.

În această zi, în fiecare an, se desfăşoară ceremoniale militare şi religioase în toată ţara.