Stiri din tulcea

Ziua RBDD marcată la Isaccea, pe malul Dunării

25 august 2023
Ziua RBDD marcată la Isaccea, pe malul Dunării

Ziua RBDD marcată la Isaccea, pe malul Dunării

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunării” ne invită vineri, 1 septembrie 2023, ora 10:00, la Isaccea, pe malul Dunării (Km. 100), 500 metri în amonte de Stația de Monitorizare a Sturionilor Isaccea (45.270440, 28.497132), să luăm parte la aniversarea celor 33 de ani de la înființarea Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD) printr-un eveniment inedit intitulat: „Vino și botează-ți sturionul!”, în cadrul căruia vor fi eliberați 5.000 pui de sturioni din specia nisetru (Acipenser gueldenstaedtii), marcați cu mărci individuale, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunării” (INCDDD).

INCDD pui 2 nisetru la Isaccea de Z RBDD aug 23

ARBDD în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) implementează proiectul „Dezvoltarea Stației de monitorizare a peștilor migratori: sturioni și scrumbie – Isaccea”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), și ca urmare a activității de reproducere artificială desfășurată în săptămâna 24 – 28 aprilie 2023, parte a activităților prevăzute în cadrul proiectului, au rezultat pui de nisetru pentru popularea Dunării.

Potrivit sursei, prin proiectul „Dezvoltarea Stației de monitorizare a peștilor migratori: sturioni și scrumbie – Isaccea” se urmărește îmbunătățirea stării de conservare a populațiilor de pești migratori, sturioni și scrumbie din RBDD.

Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării, declarată în anul 2008, se sărbătoreste în data de 1 septembrie, deoarece în această zi a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern nr. 983 din anul 1990, prin care întreaga Deltă a Dunării și unitățile geografice vecine au fost declarate rezervație a biosferei.

(sursă info și foto : fb INCDDD)