Ziua persoanelor vârstnice, marcată de azi la Prefectura Tulcea

30 septembrie 2022 | Actualitate
Ziua persoanelor vârstnice, marcată de azi la Prefectura Tulcea

Ziua persoanelor vârstnice, marcată de azi la Prefectura Tulcea

În cadrul manifestărilor organizate, pe plan local, cu ocazia Zilei Persoanelor Vârstnice, azi, de la ora 11.00, la sediul Instituției Prefectului – Județul Tulcea a avut loc o întâlnire festivă a pensionarilor și persoanelor de vârsta a III-a cu oficialităţi locale, senatori şi deputaţi din judeţul nostru.

Potrivit informațiilor transmise de Consiliul Județean Tulcea, cu această ocazie au fost acordate diplome celor care s-au evidențiat în activitățile desfășurate în sprijinul pensionarilor și al persoanelor vârstnice din județul Tulcea.

Lucian Simion, consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea, prezent la eveniment, a vorbit despre măsurile de sprijinire a populației vârstnice, ce trebuie luate de autorități :

CJ Tl ziua varstnici 22 L Simion
„Fenomenul îmbătrânirii populației, o realitate atât la nivel mondial, cât și la nivel național, impune anumite măsuri guvernamentale de sprijinire a populației vârstnice.
Este important așadar ca noi, cei care reprezentăm instituțiile statului român, să ne implicăm activ prin acordarea unei atenţii sporite nevoilor şi problemelor cu care se confruntă persoanele în vârstă, în special în ceea ce priveşte riscul sărăciei şi excluziunii sociale“,
a transmis Lucian Simion, consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea.

Această zi a fost instituită la 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), în baza Rezoluţiei nr. 45/106. Sărbătoarea vârstnicilor a fost iniţiată, de fapt, în 1982 prin elaborarea unui Plan internaţional de acţiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă, adoptat de către Adunarea Mondială privind Îmbătrânirea şi aprobat de către Adunarea Generală a ONU.

Programul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Persoanelor Vârstnice :

01.10 – 09.10.2022 orele 08.00 –20.00
Primăria Municipiului Tulcea, prin Serviciul de Transport Public Tulcea, va asigura gratuitatea transportului în comun, indiferent de traseu, pentru persoanele care prezintă un talon de pensie.

01.10 – 09.10.2022 orele 10.00 –18.00
Acces gratuit, asigurat de ICEM Tulcea, pentru pensionari la Muzeul de Arheologie, Muzeul de Artă, Muzeul de Artă Populară, Casa Avramide, Acvariu Tulcea, Bazilica Niculitel, Muzeul de Arta Orientala-Casa Panaghia-Babadag, far Sulina, casele memoriale din Tulcea și județ.

18.10-30.10.2022
Acces, pe bază de invitaţii, la spectacolele organizate de Teatrul „Jean Bart” Tulcea în cadrul festivalului „TRAGOS 2022”.
Invitaţiile vor fi puse la dispoziţie de conducerea teatrului şi distribuite de reprezentanţii Consiliului Judeţean al Pensionarilor Persoanelor Vârstnice.
Locaţia: Teatrul „Jean Bart” din municipiul Tulcea.

04.10.2022, orele 07.00-20.00
Excursie organizată cu sprijinul Episcopiei Tulcea, la care vor participa 50 de persoane, dintre care 15 persoane din cadrul așezămintelor de bătrâni „Sfântul Nectarie” si Lebada -Tulcea.
Excursia va cuprinde vizitarea următoarelor lăcaşuri de cult din judeţ: Mănăstirile Celic Dere, Cocoş , Saon, Bazilica Niculiţel, Manastirea Halmiris. Transportul va fi asigurat de Primăria Municipiului Tulcea sau Consiliul Județean Tulcea.

06.10.2022
Excursie organizată cu sprijinul Consiliul Județean Tulcea / Primăria Mun. Tulcea, pentru 50 de persoane la Manastirea si Pestera Sfantului Andrei – Constanta, Muzeul si Edificiul Tropaeum Traianii–de la Adamclissi, și Casa Panaglia Babadag.

01.10-10.10.2022
Cu sprijinul C.J. Tulcea / Primaria Tulcea în colaborare cu Clubul Logic Tulcea, se vor organiza concursuri de şah, rummy, table, conform unui regulament discutat şi aprobat de către CJ Tulcea / Primaria Tulcea care vor acorda Diplome si Premii.
Locaţia: Clubul Pensionarilor „Sfatul bătrânilor” Tulcea sau alte locații stabilite de comun acord de către responsabili.

01.10-10.10.2022
La nivelul oraşelor şi comunelor, acolo unde există organizaţii ale pensionarilor, Presedinții Organizațiilor cu sprijinul Administrației Publice locale vor iniţia acţiuni dedicate zilei de „1 Octombrie – Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”

30 09.2022, 03-04.10.2022
Acordare asistenţă medicală primară persoanelor vârstnice şi pensionarilor, acţiune realizată cu sprijinul Direcției de Asistență și Protecție Socială Tulcea şi al Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea, conform următorului program:
– 01.10.2022 /orele 11.00 – 13.00 la Clubul Pensionarilor Tulcea
– 30.09.2022 / 03-04.10.2022/orele 10.00 – 14.00 în Parcul Sfântul Gheorghe din municipiul Tulcea.

01.10.-31.10.2022
Uniunea Județeană a Pensionarilor prin Organizațiile din teritoriu vor acorda ajutoare materiale pensionarilor, membrii ai organizațiilor, conform prevederilor legale.

Prefectul Alexandru Dan Munteanu a prezidat, azi, ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice

Pref Tl Ziua varstnici 22 pref M
„ Astăzi nu este o ședință obișnuită, este una festivă, în care vreau să vă sărbătorim pe dumneavoastră, dragi seniori. Am în fața mea o mică parte din reprezentanții seniorilor din județul nostru și îmi revine onoarea să vă ofer diplome de excelență și toată recunoștința mea pentru tot ceea ce dumneavoastră ați realizat. La mulți ani, dragi seniori! ”
a transmis prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Totodată, Ovidiu Anton Dumitrescu, președintele Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Tulcea a oferit diplome tuturor membrilor din cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic, pentru sprijinul constant, moral și material acordat pensionarilor și persoanelor vârstnice din județul Tulcea, conform unui comunicat emis de Prefectura Tulcea.

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice a fost marcată, în avans, printr-un eveniment festiv organizat de Instituția Prefectului- Județul Tulcea în cadrul ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

(surse info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea, comunicat de presă Prefectura Tulcea)

Alte Articole

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

13 iunie 2024

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, în timp ce se afla la pescuit pe malul brațului Sf. Gheorghe a dispărut în apele Dunării…

CISTESTE MAI MULT
Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

13 iunie 2024

Prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial pe teritoriul RBDD, stabilită pe o durată de 60 zile, este absolut necesară pentru a permite reproducerea naturală a resursei…

CISTESTE MAI MULT