Ziua Mondială a Sănătății, marcată și la Tulcea de Direcția de Sănătate Publică

7 aprilie 2022 | Cultura
Ziua Mondială a Sănătății, marcată și la Tulcea de Direcția de Sănătate Publică

Ziua Mondială a Sănătății, marcată și la Tulcea de Direcția de Sănătate Publică

Ziua Mondială a Sănătății este o zi globală de conștientizare a sănătății sărbătorită în fiecare an la 7 aprilie, sub egida Organizației Mondiale a Sănătății.
Astăzi, Ministerul Sănătății, prin Programul Național de Evaluare și Promovare a Sănătății finanțează și organizează campania ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII cu sloganul: PLANETA NOASTRĂ – SĂNĂTATEA NOASTRĂ. Să înlăturăm poluarea aerului, apei și hranei! Pentru un Viitor Sănătos!
La nivelul județului Tulcea, campania este implementată de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Tulcea și va include următoarele activități – identificarea partenerilor de campanie, afișarea materialelor informative în zone care să faciliteze accesul populației la informații, discuții cu decidenții locali, iar suportul metodologic al campaniei este asigurat de către Institutul Național de Sănătate Publică.
Ziua Mondială a Sănătăţii abordează în fiecare an câte un subiect de importanţă majoră, ce afectează sănătatea globală. În anul 2022 Ziua mondială a Sănătății este dedicată Sănătății Planetei noastre.
Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 13 milioane de decese în întreaga lume în fiecare an se datorează unor cauze de mediu care pot fi evitate. Aceasta include criza climatică, care este cea mai mare amenințare pentru sănătate cu care se confruntă umanitatea. Criza climatică este și o criză de sănătate.
Deciziile noastre politice, sociale și comerciale conduc la criza climatică și de sănătate. Peste 90% dintre oameni respiră aer nesănătos rezultat din arderea combustibililor fosili. Evenimentele meteorologice extreme, degradarea terenurilor și deficitul de apă afectează sănătatea întregii populații. Sistemele de producere a alimentelor și băuturilor ultraprocesate și nesănătoase conduc la un val de obezitate, crescând cancerul și bolile de inimă, generând în același timp o treime din emisiile de gaze cu efect de seră.
Prin campania „Planeta noastră, sănătatea noastră”, OMS va îndemna guvernele și publicul să împărtășească povești despre pașii pe care îi întreprind pentru a proteja planeta și sănătatea lor și pentru a acorda prioritate societăților de bunăstare.
transmite Ministerul Sănătății.
  • Grupurile țintă ale campaniei sunt: populația generală, autoritățile publice, corporații, personalul din unități sanitare.
  • Scopul campaniei: informarea cu privire la importanța mediului înconjurător pentru sănătatea oamenilor și acțiunile urgente necesare pentru a menține oamenii și planeta sănătoși.
  • Obiectivul campaniei este: creșterea nivelului de informare despre acțiunile urgente necesare pentru a menține planeta și oamenii sănătoși și pentru a promova o mișcare de creare a societăților în care economiile se concentrează asupra sănătăți și bunăstării planetare și umane.
Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi text care spune „REDUCEREA POLUĂRII AERULUI ȘI ATENUAREA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE NE AJUTĂ SÀ NE PROTEJĂM SĂNĂTATEA CAMPANIA Ziua Mondială Sănătății APRILIE 2022 ATENUAREA CLIMATICE Diminuarea emisiilor REDUCEREA PLANETA NOASTRĂ SĂNĂTATEA NOASTRĂ Să înlăturăm poluarea aerului, apei și hranei AERULUI # Pentru un Viitor Sănătos PROTEJAREA SĂNĂTĂȚII Orientările OMS privind calitatea aerului stabilesc biective pentrua proteja milioane de vieți omenești împotriva poluării aerului. MINISTERUL ĂNĂTĂȚII CNEPSS ORSPM Material realizat cadrul subprogramului de evaluare sănătății educație pentru sănătate Ministerului Sănătății pentru distribuție gratuită promovarea Acest material se adresează decidenților politici”
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi text
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Ar putea fi o imagine cu text

Alte Articole

Multispecies – o nouă expoziție la demisolul Casei Avramide din Tulcea

Multispecies – o nouă expoziție la demisolul Casei Avramide din Tulcea

16 iulie 2024

WASP Studios și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea ne invită la vernisajul expoziției Multispecies, o explorare a relației dintre natură, arte vizuale și ecologie. Deschiderea expoziției Multispecies,…

CISTESTE MAI MULT
Lansarea oficială a website-ului comemorativ G. F. Gasser, la Casa Avramide Tulcea

Lansarea oficială a website-ului comemorativ G. F. Gasser, la Casa Avramide Tulcea

8 iulie 2024

Website-ul comemorativ al artistului ce a deschis prima galerie de artă privată din România, Günther Forst Gasser, va fi lansat la Tulcea, potrivit celor declarate de fiica artistului, Greta Gasser.…

CISTESTE MAI MULT