Ziua Meseriilor a fost marcată azi la Tulcea

10 martie 2023 | Actualitate
Ziua Meseriilor a fost marcată azi la Tulcea

Ziua Meseriilor a fost marcată azi la Tulcea

Cea de-a doua ediție a acțiunii intitulate „Alături de tine pentru alegerea meseriei“, eveniment organizat pentru a marca „Ziua Națională a Meseriilor“, a avut loc azi, 10 martie, începând cu ora 11.00, la sala de ședințe „Mihail Kogălniceanu” a Consiliului Județean Tulcea, conform unui comunicat al instituției citate remis redacției.

CJ Tl Z. Meseriilor marcata Tl participanti

În foaierul sălii de ședințe, elevi sau absolvenți ai liceelor cu profil tehnic sau profesional din județul Tulcea au realizat o expoziție menită să demonstreze abilitățile practice ale tinerilor tulceni.

La întâlnirea reprezentanților sistemului educațional tulcean cu elevii, profesorii și agenții economici din județul Tulcea a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni :

CJ Tl Z. Meseriilor marcata Tl MH

„În această perioadă tinerii trebuie să decidă pe ce cale doresc să pornească, și este foarte important faptul că am putut vedea o parte din reușitele altor elevi în cadrul expoziției din foaier, dar și că avem profesori în sală dispuși să le indice tinerilor un drum pe care vor să performeze.
O societate trebuie să se dezvolte armonios, iar pentru aceasta partea teoretică merge mână în mână cu partea tehnică sau profesională.
Tinerii sunt viitorul nostru și ei sunt cei care ne vor ajuta să ducem o viață frumoasă împreună.

Îi felicit pe reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean pentru toate activitățile pe care le fac și îi asigurăm de toată susținerea noastră, a Consiliului Județean Tulcea, în proiectele pe care și le propun“,

a transmis, în cadrul ședinței, vicepreședintele ConsiliuluiJudețean Tulcea, Mihai Huleni.

Ziua Naţională a Meseriilor se sărbătorește în data de 11 martie și a fost instituită în urmă cu 4 ani cu scopul de a promova învăţământul profesional şi tehnic, precum şi meseriile, prin organizarea de către instituțiile centrale și locale, de învățământ și ale administraţiei publice, a unor evenimente educaţionale, după cum reiese din Legea nr. 66/2019.

(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT