Stiri din tulcea

Ziua Marinei Române, sărbătorită la Tulcea

15 august 2023
Ziua Marinei Române, sărbătorită la Tulcea

Ziua Marinei Române, sărbătorită la Tulcea

La fel ca în fiecare an, la data de 15 august, se sărbătorește Ziua Marinei Române dar azi, 15 august 2023, ceremonialul dedicat acestei zile a avut loc pentru prima dată pe proaspăt renovata Faleza „Ivan Patzaichin” Tulcea.

Pref Tl Ziua Marinei Ro pe faleza IP 23

În plus, după o absenţă de patru ani, cel mai mare spectacol naval din România este prezentat anul acesta de marinari concomitent, la Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea : exerciţiul naval „Forţele Navale Române 2023”.

Discursul prefectului Alexandru Dan Munteanu, în cadrul Ceremonialului dedicat Zilei Marinei Române:

 

Conform tradiției, Zeul Neptun și-a făcut astăzi apariția din largul mării pe Faleza municipiului Tulcea pentru a da startul festivităților care au fost organizate de Ziua Marinei Române, a transmis Jandarmeria Tulcea.

IJJ Tl Zeul Neptun aug 23

Jandarmii au executat un exercițiu demonstrativ urmat de o defilare a navelor militare, dar și de concursurile marinărești, unde jandarmii au ocupat locuri fruntașe la 2 dintre cele 3 probe desfășurate.

IJJ Tl Exerc demonstrativ Jand Tl aug 23 IJj Tl concursuri Z Marinei aug 23

Tot  în cadrul festivităților prilejuite de Zilele Marinei Române, ieri, 14 august, a avut loc ceremonialul militar și religios dedicat eroilor marinari, eveniment ce s-a desfășurat la Cimitirul Eroilor din municipiu și a fost încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Pref Tl Ziua Recunostintei la Tulcea 14 aug 23

(surse info, foto : Prefectura Tulcea, fb jandarmeriatulcea, navy.ro )