Ziua Independenței Ucrainei marcată azi de Asociația „Mâini Întinse”

23 august 2022 | Actualitate
Ziua Independenței Ucrainei marcată azi de Asociația „Mâini Întinse”

Ziua Independenței Ucrainei marcată azi de Asociația „Mâini Întinse”

Azi, 23 august 2022, în cadrul Proiectului IntegrALL, Asociația „Mâini Întinse” a organizat un eveniment pentru a celebra, în avans, Ziua Independenței Ucrainei, transmite Consiliul Județean Tulcea.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai societății civile și ai instituțiilor publice implicate în ajutorarea refugiaților, printre care și administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani :

CJ Tl integrALL Ziua Ucrainei
„Mă bucur să fiu astăzi aici, la invitația Asociației «Mâini Întinse», pentru că situația dramatică cu care se confruntă vecinii noștri ucraineni a contribuit la crearea unor legături puternice nu numai între instituții ci și între oameni.
Cred că toți cei prezenți sunteți de acord că echipa de la «Mâini Întinse», condusă de Gabriela și Adrian Popa, a fost un participant important la activitatea amplă de ajutorare a refugiaților ucraineni. Astăzi le putem arăta, prin aplauzele noastre călduroase, aprecierea pentru munca lor.

Consiliul Județean Tulcea este un partener de lungă durată al Asociației «Mâini Întinse», pe care o felicit pentru toate proiectele implementate până în prezent, pentru implicare și pentru sprijinul neprețuit acordat comunității.
Colaborarea Asociației cu ADRA România a fost vizibilă și efectivă la punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, iar faptul că au reușit, încă din primele zile, să ofere ajutor ucrainenilor înspăimântați care veneau într-un loc necunoscut, România, este un motiv în plus să le mulțumim.

Mâine este 24 august, Ziua Independenței Ucrainei, dar cred că majoritatea celor prezenți nu puteți uita că, în urmă cu 6 luni, pe 24 februarie, a izbucnit războiul. 24 februarie, un moment tragic, a reușit să unească Ucraina și ucrainenii, a consolidat o națiune. Dar, în același timp, a deșteptat în noi, vecinii români, o omenie de care mulți dintre noi nu mai eram conștienți.
Pentru că Asociația «Mâini Întinse» a făcut tot posibilul să îi ajute pe vecinii noștri ucraineni, refugiați aici, să se simtă ca acasă, îmi exprim speranța că ziua de mâine va fi o zi a speranței într-o Ucraină liberă și Independentă.
La mulți ani!”

a transmis Dumitru Mergeani.

La eveniment a participat și un grup numeros de refugiați ucraineni, majoritatea copii. Cei mici, purtând cu mândrie cocarde și panglici în culorile drapelului ucrainean sau cămăși populare, au prezentat un mic spectacol artistic.

CJ Tl integrAll Ziua Ucrainei copii
Proiectul IntegrALL, implementat în perioada iunie-decembrie 2022, în parteneriat cu organizația caritabilă InfluenceLab Charity din Izmail (Ucraina), organizația ADRA – România, beneficiază de sprijinul financiar al United Way Romania și al Fundației Missio Link International.

Scopul proiectului este dezvoltarea abilităților sociale și de relaționare a copiilor refugiați ucraineni și familiile acestora, de pe raza municipiului și județului Tulcea, în adoptarea unui stil de viață sănătos în urma participării la activități inter-culturale ce promovează toleranța și conduita pașnică.

(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea, fb)

Alte Articole

Reabilitarea străzii Mahmudiei din municipiul Tulcea implică atât doborârea cât și plantarea unor arbori

Reabilitarea străzii Mahmudiei din municipiul Tulcea implică atât doborârea cât și plantarea unor arbori

17 iunie 2024

Reabilitarea străzii Mahmudiei din municipiu  necesită lucrări de doborâre a unor arbori și pentru siguranța și eficiența acestor intervenții, este necesară oprirea circulației, a anunțat, încă de săptămâna trecută, Primăria…

CISTESTE MAI MULT
Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

13 iunie 2024

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, în timp ce se afla la pescuit pe malul brațului Sf. Gheorghe a dispărut în apele Dunării…

CISTESTE MAI MULT