Ziua Independenţei Naţionale a României, marcată la Tulcea.

10 mai 2024 | Actualitate
Ziua Independenţei Naţionale a României, marcată la Tulcea.

Ziua Independenţei Naţionale a României, marcată la Tulcea.

 

În urmă cu aproximativ 3 ani, prin Legea nr. 189 din 8 iulie 2021, s-a stabilit ca în data de 10 mai să fie aniversată Ziua Independenţei Naţionale a României, zi de sărbătoare naţională, iar în acest an, la Tulcea a avut loc un ceremonial militar și religios organizat la Monumentul Independenței din municipiul Tulcea, conform informațiilor transmise de Prefectura Tulcea.

Pref Tl Z Independentei 10 mai 24 la Tl

Prefectul județului Tulcea, Alexandru – Dan Munteanu, a participat, astăzi, 10 mai 2024, începând cu ora 10.00, la acest ceremonial.

La mulți ani, România !

Legat de această sărbătoare, ieri, 9 mai 2024, s-au împlinit 147 de ani de când ministrul de Externe, Mihail Kogălniceanu, citea în plenul Camerei Deputaților Proclamația Independenței de Stat a Regatului României: „Suntem dezlegaţi de legăturile noastre cu Înalta Poartă (…). Guvernul va face tot ce va fi în putinţă ca starea noastră de stat independent şi de sine stătător să fie recunoscută de Europa”, potrivit celor publicate de Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea.

Bibl Jud Tl Declaratia de Independenta 1877 9 mai

Tot cu ocazia Zilei Independenței Naționale, dar sărbătorind și Ziua Regalității, în Parcul Ciuperca, zona „Foișoare”, se va relua concertul Ansamblului Baladele Deltei, ce a avut loc ieri, 9 mai, de la ora 19.00, cu ocazia Zieli Europei.

Primaria Tl concert BD lg lac Ciuperca 9 10 mai 24

Azi, însă, evenimentul, organizat de Primăria Tulcea, va începe de la ora 19:45, astfel încât lucrarea artistului tulcean GTNartatak, „Rugă pentru pace” să poată fi admirată pe apa lacului Ciuperca în toată splendoarea ei, după apusul soarelui, pe muzică de cafè-concert și muzică de promenadă.

 

Primaria Tl lucrarea Ruga pt pace pe lac Ciuperca 9 10 mai 24

(surse info , foto : buletin de presă Prefectura Tulcea, fb bibliotecatulcea, fb primariatulcea)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT