Ziua Eroilor, marcată la Tulcea

25 mai 2023 | Cultura
Ziua Eroilor, marcată la Tulcea

Ziua Eroilor, marcată la Tulcea

 

În fiecare an, în toată țara, în ziua Înălțării Domnului se celebrează și Ziua Eroilor, conform unui Decret-lege din data de 4 mai 1920.

Pe plan local, sărbătoarea a fost marcată la Mausoleul Eroilor din municipiul Tulcea printr-un ceremonial militar și religios, potrivit informațiilor transmise de Prefetura Tulcea.

Pref Tl Z Eroilor mai 23 ceremonial

Printre manifestările specifice acestei zile se numără : tragerea clopotelor tuturor lăcașelor de cult din garnizoană, oficierea serviciului religios cu o rugă și închinare pentru eroii neamului și pentru poporul român precum și depuneri de coroane de flori la Osuarul Eroilor.

Prin marcarea Ziua Eroilor se aduce în prin plan memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Ministerul Apărării Naţionale a organizat azi numeroase manifestări în marile garnizoane din ţară, precum şi la mausoleele eroilor şi la cimitirele şi parcelele de onoare, în cadrul cărora au fost rostite numele eroilor căzuţi la datorie în războaiele purtate de Armata Română sau în misiunile externe,

Fortele Navale Ro Z Eroilor mai 23 foto sitejpg

Și marinarii militari din Forţele Navale au marcat Ziua Eroilor prin participarea la ceremonii militare şi religioase, organizate în garnizoanele Constanţa, Mangalia, Brăila, Babadag şi Tulcea.
( surse info și foto : Prefectura Tulcea, mapn.ro, navy.ro)

Alte Articole

Mâine încep proiecțiile în curtea Farului Vechi din Sulina

Mâine încep proiecțiile în curtea Farului Vechi din Sulina

18 iunie 2024

Serile de film organizate de Tulcea Film Society au avut loc, până acum, la Casa Avramide din municipiu, dar începând de mâine, 19 iunie, și până duminică, 23 iunie 2024,…

CISTESTE MAI MULT
Expoziție inedită, a unei familii de artiști tulceni, la Muzeul de Artă din municipiu

Expoziție inedită, a unei familii de artiști tulceni, la Muzeul de Artă din municipiu

11 iunie 2024

Muzeul de Artă Tulcea din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea ne invită la deschiderea expoziției „3 dialoguri cu natura”, ce va avea loc în această vineri, 14…

CISTESTE MAI MULT