Ziua Eroilor 2024, marcată la Tulcea, la „Mausoleul unor Eroi din Regimentul 73 și 33“

13 iunie 2024 | Eveniment
Ziua Eroilor 2024, marcată la Tulcea, la „Mausoleul unor Eroi din Regimentul 73 și 33“

Ziua Eroilor 2024, marcată la Tulcea, la „Mausoleul unor Eroi din Regimentul 73 și 33“

Ceremonialul militar și religios organizat azi, 13 iunie 2024, de către Instituția Prefectului și Garnizoana Tulcea în cinstea eroilor români, s-a desfășurat în incinta Cimitirului Eroilor, la „Mausoleul unor Eroi din Regimentul 73 și 33“, un monument ridicat în 1938, cu sprijin din partea cetățenilor și a Prefecturii Tulcea, conform unui comunicat de presă transmis redacției de Consiliul Județean Tulcea.

CJ Tl Z eroilor 13 iun 24 ceremonila religios

Momentul solemn al depunerii de coroane a fost precedat de un serviciu religios săvârșit de preoții Torino Dumitriu și Călin Luca.

IJJ Tl Z eroilor iun 24 Preoti

La eveniment au fost prezenți prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, primarul municipiului Tulcea Ștefan Ilie, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Lucian Simion, precum și reprezentanți ai instituțiilor militarizate, partidelor politice și ai altor structuri asociative.

IJJ Tl Z eroilor iun 24 oficiali si militari

 

Cu prilejul zilei Înălțării Domnului, îi pomenim pe toți eroii români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării,
a transmis Jandarmeria Tulcea, subliniind faptul că .ceremonialul militar și religios desfășurat cu ocazia Zilei Eroilor ne amintește de faptul că aceștia nu mor niciodată pentru că trăiesc în noi.

IJJ Tl Z Eroilor iun 24 coroane si dne

În fiecare an, la 40 de zile de la Învierea Domnului (Sfintele Paşti) sunt sărbătorite atât Înălţarea Domnului căt și Ziua Eroilor.

În acest an, cele 40 de zile se încheie azi, 13 iunie 2024, și prin urmare în întreaga ţară, se aduce în prim-plan memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Cu prilejul Zilei Eroilor, la ora 12.00, în toate lăcaşurile de cult s-au tras clopotele, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ s-a păstrat un moment de reculegere.

(surse info, foto : comunicat de presă Ziua Eroilor – CJ Tulcea, fb jandarmeriatulcea, agerpres.ro)

Alte Articole

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

19 iulie 2024

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Săptămâna Interetnică, eveniment organizat de Asociația Centrul European pentru Diversitate - EUdivers, în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Tulcea, va începe în data…

CISTESTE MAI MULT
S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

11 iulie 2024

După ce, la finalul lunii aprilie, a fost lansat noul brand turistic local, conceput și coordonat de OMD (Organizația de Managament al Destinației) Municipiul Tulcea și intitulat „Tu și Tulcea”,…

CISTESTE MAI MULT