Stiri din tulcea

Ziua Dunării va fi marcată la Tulcea

27 iunie 2023
Ziua Dunării va fi marcată la Tulcea

Ziua Dunării va fi marcată la Tulcea

 

Joi, 29 iunie, când se va sărbători Ziua Internațională a Dunării, la Foișorul de pe Faleza „Ivan Patzaichin” va avea loc un eveniment cultural la care pot asista atât tulcenii cât și turiștii sosiți în orașul nostru, mai exact, de la ora 19.00 va începe un program deosebit de muzică café-concert susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” alături de elevi ai Liceului de Arte „George Georgescu” Tulcea, după cum a transmis azi Primăria Tulcea.

„Un program de excepție, ce împletește talentul instrumentiștilor orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei” cu aranjamente unice ale compozițiilor muzicale clasice consacrate. Vor fi interpretate lucrări de largă popularitate din repertoriul național și internațional de operă, operetă și musical.

Muzica de café-concert ne va aminti de frumusețea și fragilitatea Dunării, până la apusul soarelui, care ne va regăsi ascultând compoziții clasice, romanțe, dar și valsuri sau tangouri pe care se va putea dansa la liber”,
scrie în comunicatul de presă emis de Primăria Tulcea, în calitate de co-organizator.

Potrivit sursei, acest eveniment va fi și un bun prilej de revitalizare a Foișorului de pe faleză ce va găzdui periodic astfel de momente muzicale.
De exemplu, în perioada sezonului estival, orchestra Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Primăriei Tulcea va susține aici, la sfârșit de săptămână, mici concerte de muzică café-concert, atât pentru turiști cât și pentru localnici.

Ziua Internațională a Dunării este sărbătorită, în fiecare an, la 29 iunie, pentru a marca semnarea, la 29 iunie 1994, la Sofia, a Convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului Dunărea. Documentul asigură cooperarea dintre guverne, organizații non-guvernamentale, instituții de cercetare și industrie, această dată fiind marcată la nivel internațional la propunerea țărilor dunărene și sub auspiciile Comisiei Internaționale pentru Protecția Fluviului Dunărea.

(sursă info și foto : comunicat de presă Primăria Tulcea)