Stiri din tulcea

Ziua Dunării sărbătorită la Tulcea printr-un concurs tematic

7 iunie 2021
Ziua Dunării sărbătorită la Tulcea printr-un concurs tematic

Ziua Dunării sărbătorită la Tulcea printr-un concurs tematic

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A DUNĂRII și a APELOR ROMÂNE va fi sărbătorită pe data de 29 iunie și cu această ocazie, Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea, în parteneriat cu Administrația Națională „Apele Române” S.G.A. Tulcea, organizează un concurs tematic de desene, eseuri și poezie intitulat „TAINELE DUNĂRII” cu scopul de a descoperi și încuraja tinerii care au aptitudini artistice să reflecteze asupra a ceea ce înseamnă mediul înconjurător și să creeze lucrări originale, după cum scrie pe pagina oficială a Bibliotecii Județene Tulcea.

”Dunărea, liniştită şi largă, cu aceeaşi nepăsătoare maiestate de mii de ani alunecă spre mare în leneşe încovăiri. ” scria Jean Bart în ”Datorii uitate”

La concurs pot participa elevii de orice vârstă, aparținând școlilor din județul Tulcea și din municipiu, care au preocupări artistice și doresc să-și prezinte creațiile într-o competiție, lucrările fiind așteptate la Centrul pentru copii și tineret din cadrul ”Panait Cerna” Tulcea, et. II., până pe data de 24 iunie 2021.

Elevii pot participa la toate cele 3 secțiuni din concurs ( Eseuri, Poezie și Desen). Se vor evalua numai lucrările originale, iar tentativele de plagiat vor fi descalificate. Desenele vor respecta tematica dată.

CENTRALIZAREA ȘI COMUNICAREA REZULTATELOR se va realiza în data de 29 iunie 2021, la ora 11, în cadrul festivității de premiere ce va avea loc la Biblioteca Județeană ”Panait Cerna”, et. I.

Se vor acorda diplome și premii pentru fiecare secțiune în parte : Premiul I, Premiul II, Premiul III, Mențiune.

Ziua internațională a Dunării marchează semnarea convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului, în anul 1994, la Sofia.

Fiind una dintre cele mai importante comori naturale ale Europei, dar şi printre cel mai vulnerabile, al doilea fluviu ca lungime de pe continent după Volga, şi un important drum comercial, Dunărea reuneşte în bazinul său peste 83 de milioane de locuitori.

DUNĂREA a cunoscut de-a lungul istoriei mai multe denumiri: Danubius, Istrus, Histru, Danare, Donaris, Phisos, Rio Divino.