Ziua de Curățenie Națională va fi marcată la Tulcea în zona Monument

16 septembrie 2022 | Actualitate
Ziua de Curățenie Națională va fi marcată la Tulcea în zona Monument

Ziua de Curățenie Națională va fi marcată la Tulcea în zona Monument

 

Mâine, 17 Septembrie, începând cu ora 09:00, în Zona Monument din municipiu se va desfășura o acțiune de ecologizare cu ocazia Zilei de Curățenie Națională, anunță Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea.

Vor participa, pe lângă angajați ai instituției citate și elevi ai Colegiului Dobrogean Spiru C. Haret.

În plus, toți voluntarii interesați sunt așteptați să se alăture celui mai mare proiect de implicare socială din România, care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale într-o singură zi : „Let’s Do It, Romania!” .

Anul acesta, Ziua de Curățenie Națională, se desfășoară în 191 de țări, unite într-o misiune comună: o lume cu mai puține deșeuri, după cum scrie pe site-ul asociției Let’s Do It, Romania!

Din 2010 până în prezent, peste 2 milioane de voluntari au participat la acțiunile și proiectele asociației, oameni care și-au adus contribuția la a avea o natură mai curată.

Voluntarii din Alba, Argeș, București/Ilfov, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brașov, Cluj, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu-Mare, Suceava, Timiș, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, Vrancea sunt așteptați pe 17 septembrie să strângă deșeurile din natură și să petreacă o zi alături de oameni dornici să facă fapte bune. Doritorii se pot înscrie pe https://membership.letsdoitromania.ro/access/login/.
Pentru informații suplimentare, pot contacta coordonatorii județeni https://letsdoitromania.ro/contacte/.

Partenerii instituționali care se alătură Zilei de Curățenie Națională sunt: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Apele Române, Romsilva.

”Este o bucurie să ne reîntâlnim cu voluntarii cu ocazia Zilei de Curățenie Națională și să sărbătorim alături de 190 de țări din lume puterea lui împreună și doer spirit. Ne dorim cu toții să trăim într-o țară mai curată, cu ape, munți, plaje și câmpii fără deșeuri și le mulțumim tuturor celor care cred în noi și în misiunea noastră. Ne vedem pe 17 septembrie. Let’s Do It!”,

a spus Anamaria Hâncu, co-fondator Let’s Do It, Romania!.

În continuare, Let’s Do It, Romania! îi invită pe cei care doresc să fie parte din schimbare să fie voluntari digitali, adică să marcheze în aplicația TrashOut deșeurile pe care le întâlnesc în natură. Echipa Let’s Do It, Romania! va trimite sesizări autorităților prin platforma 4B, iar în maximum 30 de zile, acestea revin cu un status în ceea ce privește zonele respective.

“Let’s Do It, Romania!” face parte din initiațiva globală “Let’s Do It World!”, una dintre cele mai mari mișcări de voluntariat din lume.

(surse info și foto : fb APMTL, letsdoitromania.ro)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT