Stiri din tulcea

Ziua Biodiversității sărbătorită în rezervații naturale din județ

22 mai 2023
Ziua Biodiversității sărbătorită în rezervații naturale din județ

Ziua Biodiversității sărbătorită în rezervații naturale din județ

 

2023 este cel de-al 24-lea an în care sărbătorim Ziua Internațională a Biodiversității și pentru a marca această zi, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Tulcea a organizat o activitate de verificare a stării de conservare a bujorului (Paeonia peregrina) şi a liliacului (Syringa vulgaris) în rezervațiile naturale din județul nostru, conform datelor publicate de instituția tulceană.

APM Tl Ziua Biodiversitatii 22 mai 23

Este vorba de Rezervaţia naturală Dealul Bujorului, Rezervaţia de liliac Valea Oilor şi Rezervaţia de liliac Fântâna Mare, situate pe teritoriul comunei Ciucurova.

Începând cu anul 2000, în data de 22 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Biodiversității, zi proclamată de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite (ONU).

APM Tl Z. Biodiversitatii 22 mai 23

Ziua de 22 mai reprezintă adoptarea textului „Convenției privind diversitatea biologică” din anul 1992 și printre principalele obiective pe care le urmărește convenția se numără conservarea biodiversității și utilizarea sustenabilă a resurselor planetei, potrivit romaniasalbatica.ro.

„Poziționarea geografică a României, la întâlnirea Munților Carpați cu Dunărea și Marea Neagră, determină diversitatea, bogăția și unicitatea țării noastre pe plan European”, cu cele mai multe regiuni biogeografice (5) din UE, ce are 11 astfel de regiuni.

România a semnat „Convenția privind diversitatea biologică” în data de 5 iunie 1992.

(surse info, foto : fb APMTL, romaniasalbatica.ro)