Zeci de specialiști și artiști, în cadrul a 2 evenimente, la Muzeul de Artă Tulcea

9 octombrie 2023 | Cultura
Zeci de specialiști și artiști, în cadrul a 2 evenimente, la Muzeul de Artă Tulcea

Zeci de specialiști și artiști, în cadrul a 2 evenimente, la Muzeul de Artă Tulcea

Munca a 37 de specialiști din 20 de instituții muzeale și a 98 de artiști va fi expusă în Muzeul de Artă din Tulcea în zilele de 12 și 13 octombrie 2023, când vor avea loc două evenimente de referință: ediția a șaptea a Sesiunii Naționale de Comunicări „Patrimoniul și Educația în Muzeele de Artă” și deschiderea oficială a Bienalei de Pictură „Alexandru Ciucurencu” Tulcea 2023, după cum ne-a transmis Laura Guțu, muzeograf ICEM.

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Regională „Aegyssus”, organizează  la parterul Muzeului de Artă Tulcea, în zilele de 12-13 octombrie 2023, a șaptea ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări „Patrimoniul și Educația în Muzeele de Artă”.

Pentru ediția din acest an s-au înscris cu prezentări 37 de specialiști, reprezentând 20 de instituții de cultură, educație și cercetare din România, scrie în comunicatul de presă ICEM Tulcea primit la redacție.

Deschiderea sesiunii de comunicări va avea loc joi, 12 octombrie la ora 09:30, la sediul muzeului din Str. Grigore Antipa nr. 2.
Programul conferinței din acest an:

Vineri, 13 octombrie 2023, începând cu orele 15:00, are loc deschiderea expoziției-concurs Bienala de Pictură „Alexandru Ciucurencu” Tulcea 2023.

Bienala este un proiect realizat de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea împreună cu Liceul de Arte George Georgescu Tulcea și în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Tulcea și finanțat de Consiliul Județean Tulcea. â

Pentru ediția 2023 s-au înscris 234 de artiști plastici, cu un număr de 386 de lucrări, iar în urma selecției, 98 de lucrări au intrat în expoziția-concurs.

Închiderea expoziției și premierea vor avea loc în data de 14 noiembrie 2023, la sediul Muzeului de Artă Tulcea, str. Grigore Antipa nr. 2. Vor fi acordate premii în valoare totală de 10.000 lei, după cum urmează:
Premiul I – 3.000 lei
Premiul II – 2.000 lei
Premiul III – 1.500 lei
Mențiune I,II,III – câte 500 lei
Premiul special al organizatorilor – 1.000 lei
Premiul special al juriului – 1.000 lei

Jurizarea lucrărilor va avea loc în intervalul 14 – 20 octombrie 2023 și va fi realizată de către un juriu alcătuit din artiști plastici și critici de artă

(sursă info și foto : comunicat de presă ICEM Tulcea )

Alte Articole

Multispecies – o nouă expoziție la demisolul Casei Avramide din Tulcea

Multispecies – o nouă expoziție la demisolul Casei Avramide din Tulcea

16 iulie 2024

WASP Studios și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea ne invită la vernisajul expoziției Multispecies, o explorare a relației dintre natură, arte vizuale și ecologie. Deschiderea expoziției Multispecies,…

CISTESTE MAI MULT
Lansarea oficială a website-ului comemorativ G. F. Gasser, la Casa Avramide Tulcea

Lansarea oficială a website-ului comemorativ G. F. Gasser, la Casa Avramide Tulcea

8 iulie 2024

Website-ul comemorativ al artistului ce a deschis prima galerie de artă privată din România, Günther Forst Gasser, va fi lansat la Tulcea, potrivit celor declarate de fiica artistului, Greta Gasser.…

CISTESTE MAI MULT