Zeci de școli tulcene, dar și din țară, la concursul județean „Copiii promovează comunitatea”

28 iunie 2024 | Eveniment
Zeci de școli tulcene, dar și din țară, la concursul județean „Copiii promovează comunitatea”

Zeci de școli tulcene, dar și din țară, la concursul județean „Copiii promovează comunitatea”

La ediția a IV-a a concursului județean „Copiii promovează comunitatea” s-au înscris 14 unități de învățământ din municipiul Tulcea, alte 10 din județ (din Isaccea, Măcin, Babadag, Greci, Luncavița, Jijila, Frecăței, Casimcea, Cerna, Turcoaia), precum și unități de învățământ din București, Bacău, Deva, Sălaj, Valea Jiului, Vișeul de Sus, Târgu Mureș, ceea ce a însemnat că și în acest an competiția s-a bucurat de o participare foarte bună, asigurându-se astfel creșterea nivelului competițional, potrivit celor publicate de Palatul Copiilor Tulcea, în calitate de organizator.

Palatul Co Tl Copiii promoveaza comunitatea iun 24 lucrari Frecatei Tl

Palatul Co Tl Copiii promoveaza comunitatea iun 24 lucrari

Palatul Co Tl Copiii promoveaza comunitatea iun 24 lucrari Tl

La secțiunea Poster/Afiș au fost înscrise 67 de lucrări realizate de elevi talentați în diferite tehnici (pictură, grafică, colaj, grafică digitală) iar la secțiunea Video au fost 28 de materiale (clipuri promo, filme de prezentare, reportaje, filme de promovare-informare).

Palatul Co Tl Copiii promoveaza comunitatea iun 24 premii

Concursul „Copiii promovează comunitatea”, organizat sub coordonarea doamnei profesor Marinela Peiciu, este cuprins în cadrul Calendarul Activităților Educative Județene 2023 și este finanțat de Consiliul Județean Tulcea, premiile fiind asigurate prin parteneriatul cu instituția județeană.

„Copiii promovează comunitatea” este un proiect derulat de Palatul Copiilor Tulcea în cadrul căruia a avut loc și seminarul județean „Tulcea merită!” , ediția din acest an având în centrul atenției copiii, urmărind să aducă în lumina reflectoarelor initiative ale elevilor de promovare a comunității din care aceștia fac parte, fie că vorbim de comunitatea locală sau cea etnică.

Palatul Co Tl Copiii promoveaza comunitatea iun 24 Tl merita

Ansamblul „Micul aromân” din cadrul Bibliotecii Județene „Panait Cerna” Tulcea și ansamblul „Aspros” din cadrul Școlii Gimnaziale Izvoarele ne-au încântat cu scurte momente artistice. Au purtat cu mândrie veșmintele tradiționale, au dansat și au cântat în dulcele grai învățat în familie. Au răspuns la întrebările pe care jurnaliștii din cadrul cercului Agenția de Presă & New Media/APNM le-au pregătit pentru ei, pentru a afla mai multe despre activitatea lor. Ne-am bucurat să îi dăm ca exemplu pentru faptul că aleg să își dedice timpul liber activităților extrașcolare, prin care învață să ducă mai departe moștenirea etnică, arată lumii că își iubesc și că sunt mândri de comunitatea din care provin.

Am aplaudat și două proiecte inițiate și gestionate de elevi: „Tulcea Express – comunitatea în ochii tinerei generații” (serial de producții video de promovare a comunității locale: https://www.youtube.com/@TulceaExpress ) și „Puterea exemplului… unor voluntari” (un treasure hunt organizat de volutarii de la Asociația „Puterea exemplului”).

Palatul Co Tl Copiii promoveaza comunitatea iun 24 Tl merita 2 1 1
Am vizionat cele mai reușite materiale video înscrise în concursul „Copiii promovează comunitatea”, arătând publicului, format preponderent din elevi, că orice copil sau tânăr își poate promova comunitatea. Dar ca să ajungi să faci asta trebuie să îi cunoști poveștile și să le spui lumii cu mândrie și respect.

La eveniment ne-am bucurat de prezența domnului viceprimar George Șinghi și a domnului inspector școlar general adjunct Constantin Coca. Aceștia au apreciat interesul elevilor pentru astfel de activități, promițându-le că noi, adulții, le vom fi alături în astfel de inițiative.

( sursă info și foto : fb palatulcopiilortulcea)

Alte Articole

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

19 iulie 2024

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Săptămâna Interetnică, eveniment organizat de Asociația Centrul European pentru Diversitate - EUdivers, în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Tulcea, va începe în data…

CISTESTE MAI MULT
S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

11 iulie 2024

După ce, la finalul lunii aprilie, a fost lansat noul brand turistic local, conceput și coordonat de OMD (Organizația de Managament al Destinației) Municipiul Tulcea și intitulat „Tu și Tulcea”,…

CISTESTE MAI MULT