Zeci de inspecţii şi controale efectuate de Căpitănia Zonală Tulcea în prima parte a sezonului estival

26 iulie 2022 | Actualitate
Zeci de inspecţii şi controale efectuate de Căpitănia Zonală Tulcea în prima parte a sezonului estival

Zeci de inspecţii şi controale efectuate de Căpitănia Zonală Tulcea în prima parte a sezonului estival

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural, ce a avut loc azi la sediul Instituției Prefectului – Județul Tulcea, Căpitănia Zonală Tulcea a prezentat măsurile întreprinse pentru siguranța turiștilor în Delta Dunării pe perioada sezonului estival, mai exact pentru deplasarea în siguranța a turiştilor spre Delta Dunării.

Au fost inspectate din punct de vedere al siguranţei navigaţiei 63 de nave de pasageri în curse de zi precum şi 5 nave de pasageri cu cabine cu care se efectuează croazierele internaţionale.

În plus, dată fiind situaţia lucrărilor de la faleză a fost identificată şi operaţionalizată zona de acostare a navelor de croazieră la faleză şi de la Mila 35 pentru această categorie de nave.

O atenţie deosebită s-a acordat ambarcaţiunilor de agrement, inspecţiile şi controalele efectuate vizând starea tehnică şi dotările acestora cu mijloace individuale de salvare şi inventarul de vitalitate precum şi respectarea numărului maxim de pasageri admis la bord, portul vestelor de salvare, calificarea şi starea psiho-fiziologică a conducătorilor.

Astfel, s-au efectuat un număr de 153 inspecţii şi un număr de 186 controale, fiind verificate 59 ambarcaţiuni de agrement.
Pentru deficienţele constatate s-au aplicat 2 avertismente şi 23 amenzi în cunatum de 31.300 lei.

Au fost constatate un număr de 3 infracţiuni, instrumentându-se un număr de 3 dosare privind conducerea unei ambarcaţiuni fără certificat de conducător de ambarcaţiune de agrement.

În comunicatul de presă emis de Căpitănia Zonală Tulcea, se menționează că pe căile navigabile din zona deltei sunt asigurate condițiile de siguranță pentru transportul turiștilor și pasagerilor.

O situație aparte o reprezintă navigația ambarcațiunilor de viteză în interiorul deltei, unde competența de control este a ARBDD.
În acest sens propunem intensificarea acțiunilor de control, manifestându-ne și pe această cale disponibilitatea de participare la acțiunile comune.

O altă problemă care presupune o abordare interinstituțională o reprezintă utilizarea de către turiști a plajelor neautorizate de la Sulina și Sf. Gheorghe și pericolul de înec, în special în zona de vărsare a Dunării în mare la Sf. Gheorghe, pe fondul lipsei serviciului Salvamar.

Datorită regimului de rezervație, în zona acestor plaje nu este permisă desfășurarea activităților de agrement nautic cu ski-jet, banane tractate, parapante, etc. Din acest punct de vedere riscul accidentărilor turiștilor este eliminat.

*
Căpitănia Zonală Tulcea este o structură teritorială aflată în subordinea Autorității Navale Române și are în subordine următoarele entităţi :
Căpitănia Portului Tulcea,
Căpitănia Portului Sulina,
Oficiul de Căpitănie Mahmudia,
Oficiul de Căpitănie Isaccea,
Oficiul de Căpitănie Jurilovca,
Punctul de lucru Uzlina și Punctul de lucru Sfîntu Gheorghe.

(surse info și sursă foto : comunicat de presă Căpitănia Zonală Tulcea și comunicat de presă Prefectura Tulcea)

Alte Articole

Fără DEEE în Delta Dunării – ARBDD susține campania lansată de Ministerul Mediului

Fără DEEE în Delta Dunării – ARBDD susține campania lansată de Ministerul Mediului

19 iunie 2024

Ministerul Mediului (MMAP) și Coaliția PRO DEEE au lansat campania de informare și conștientizare: ”Predați spre reciclare echipamentele electrice și electronice defecte!” iar Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a…

CISTESTE MAI MULT
Cum să navighăm online în siguranță și în timpul pregătirilor pentru vacanță

Cum să navighăm online în siguranță și în timpul pregătirilor pentru vacanță

18 iunie 2024

A venit vara, vine și vacanța copiilor și ne pregătim de concedii, dar pentru a avea o vară lipsită de griji și fără incidente neplăcute, trebuie să ne formăm niște…

CISTESTE MAI MULT