Stiri din tulcea

Zeci de copii din Ceatalchioi au primit cadouri de Crăciun de la jandarmii tulceni

20 decembrie 2021
Zeci de copii din Ceatalchioi au primit cadouri de Crăciun de la jandarmii tulceni

Zeci de copii din Ceatalchioi au primit cadouri de Crăciun de la jandarmii tulceni

Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea a oferit astăzi cadouri de Moș Crăciun pentru 30 de familii cu copii din satul Ceatalchioi!

IMG 20211220 WA0037 IMG 20211220 WA0042 IMG 20211220 WA0040 IMG 20211220 WA0035           IMG 20211220 WA0041 IMG 20211220 WA0043

Moș Crăciun a oprit astăzi la peste 30 de familii din Ceatalchioi cu ajutorul jandarmilor tulceni!

Începutul săptămânii aduce bucurie și speranță unor familii pentru care momentele fericite sunt puține, fiecare zi reprezentând o luptă cu greutățile și viața aspră din Delta Dunării.

Pentru peste 30 de familii din Ceatalchioi, sărbătorile de iarnă vor fi mai bune, pentru că Moș Crăciun a oprit astăzi la ei, cu ajutorul jandarmilor.

Comunitatea este mica și unită în jurul Bisericii, unde a fost prima oprire a camionului încărcat cu haine, încălțăminte și alimente. Cea mai mare parte a darurilor a fost descărcată aici, de unde preotul Florin Pascale le va distribui celor care au imediată nevoie de acest ajutor.

Apoi, camionul s-a oprit la școala din localitate, unde cei 26 de copii de vârste școlare și preșcolare, au avut parte de o recreație mare cu surprize: fiecare a primit un dar din partea jandarmilor tulceni.

Au fost multe zâmbete, bucurie și speranță, iar cei mai câștigați sunt, cu siguranță, cei care au făcut posibilă această acțiune, pentru că, până la urmă, Crăciunul înseamnă a dărui și ajuta.

Acțiunea umanitară a Jandarmeriei se desfășoară încă din anul 2006, prima acțiune fiind organizată în urma inundațiilor care au lovit județul Tulcea.

Anul acesta, la inițiativa preotului Tudor Liviu, parohul Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, au fost oferite peste 2.000 de kg de haine, jucării, încălțăminte și alimente, care au fost colectate prin contribuția jandarmilor, polițiștilor de frontieră și a altor persoane care au aflat de acest proiect și s-au alăturat cu mult entuziasm.

Pentru că este un proiect important al instituției noastre, astăzi la Ceatalchioi a fost prezent și  generalul de brigadă Liviu Uzlău, prim-adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei și șeful Statului Major, care i-a asigurat pe copii că vor avea în jandarmi, întotdeauna, un partener și ajutor în caz de nevoie.

Suntem bucuroși că în drumul lui, Moș Crăciun a mai oprit o dată la Ceatalchioi și ne dorim să o facă în fiecare an!

transmite IJJ Tulcea într-un comunicat de presă.