Weekend bogat în evenimente, în județul nostru

19 mai 2023 | Actualitate
Weekend bogat în evenimente, în județul nostru

Weekend bogat în evenimente, în județul nostru

Jandarmii tulceni vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână atât în județ, cât și în municipiul Tulcea, astfel încât manifestările publice să se desfășoare în condiții de siguranță.

Astăzi, în Piața Civică din municipiul Tulcea, începând cu ora 16.00, se va desfășura manifestarea cultural-artistică ONG Fest Tulcea 2023 – ediția a VII-a, eveniment ce face parte din Săptămâna Națională a Voluntariatului.

Vor avea loc spectacole de muzică folk, dans stradal, târg de suveniruri, demonstrații de prim ajutor și jocuri pentru copii.

De la ora 18.00, vor avea loc spectacole artistice susținute de diverși artiști pe scena amenajată din Piața Civică din municipiu, cu ocazia desfășurării manifestării ,,Colegiul Dobrogean Spiru Haret – 140 de ani de educație la Tulcea”.

Mâine, 20 mai, începând cu ora 11.00, se va desfășura competiția de ciclism Somova eXtreme, eveniment ce se adresează atât amatorilor, cât și celor experimentați, iar de la ora 16.00, pe aria localității Greci, în zona ,,Pietrele Mariei”, se va desfășura un concurs gastronomic de gătit paste, Pastasciutta Fest Greci.

De asemenea, atât sâmbătă cât și duminică, de la ora 10.00, pe Faleza Dunării din localitatea Maliuc se va organiza manifestarea publică ,,Serbările Scrumbiei”, ediția aII-a, eveniment în cadrul căruia vor avea loc activități de prezentare a articolelor vestimentare locale, gastronomie locală, obiceiuri și tradiții locale, dar și spectacole.

Duminică, începând cu ora 12.00, pe stadionul Progresul din orașul Isaccea, jandarmii vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal dintre echipele A.S. Progresul Isaccea și A.S. Pescărușul 1969 Sarichioi.

Întrucât se estimează prezența unui public numeros, recomandăm tuturor participanților la aceste evenimente, să manifeste răbdare, să evite consumul excesiv de alcool, să respecte indicațiile jandarmilor, să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, să acorde o atenție deosebită copiilor și să solicite sprijinul jandarmilor, fie direct, fie prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

Reamintim că este interzisă participarea la astfel de evenimente a persoanelor care se află sub influența băuturilor alcoolice sau au asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestora.

(Info și foto : buletin informativ IJJ Tulcea)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT