Stiri din tulcea

Week-end negru pe șoselele din România! 24 de persoane au murit!

26 iulie 2021
Week-end negru pe șoselele din România! 24 de persoane au murit!

Week-end negru pe șoselele din România! 24 de persoane au murit!

În acest weekend, pe șoselele din România au murit 24 de persoane, în 17 accidente rutiere. Într-un comunicat de presă, DSU arată că ”echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 17 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 24 de persoane și-au pierdut viața”. Potrivit bilanțului Departamentului pentru Situații de Urgență, vineri, au decedat în urma accidentelor nouă persoane, cinci sâmbătă și alte zece duminică, relatează biziday.ro.

Cel mai grav dintre aceste accidente a avut loc duminică în județul Bacău, pompierii fiind solicitați să intervină, în urma producerii unui accident rutier, în care au fost implicate 1 autoturism și 1 microbuz, pe DN 2, pe raza localității Răcăciuni. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că în accident au fost implicate 12 persoane. Având în vedere numărul mare de victime, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. În ciuda eforturilor depuse de salvatori, 7 persoane și-au pierdut viața, din cauza leziunilor suferite, generate de impactul puternic, iar alte 5 persoane au fost transportate la spital.

S-a circulat haotic și pe A2 în acest weekend. Ca să tempereze șoferii vitezomani, polițiștii au supravegheat din elicopter traficul de pe autostradă. Chiar și așa un șofer teribilist a fost prins circulând pe contrasens, pe banda de urgență… pentru că se grăbea, a motivat el polițiștilor, transmite Digi24. De asemenea, individul a precizat că nu îl deranjează amenda și că va încălca legea și cu următoarea ocazie pentru că amenzile oricum nu le plătește…

În România au decedat 96 de persoane la un milion de locuitori în accidente rutiere în 2019, cea mai mare rată din Uniunea Europeană, arată datele publicate în iunie de Eurostat, biroul european de statistică.