Stiri din tulcea

Vremea extremă este cauza ultimelor atenționări de călătorie emise de MAE

9 august 2023
Vremea extremă este cauza ultimelor atenționări de călătorie emise de MAE

Vremea extremă este cauza ultimelor atenționări de călătorie emise de MAE

 

Coduri roșii și portocalii sau starea de alertă privind incendiiile sunt cauzele pentru care Ministerul Afacerilor Externe a emis atenționări de călătorie în aceste zile prin care sunt informați cetățenii români aflați în străinătate.

MAE atentionari europa

Mai exact, în Republica Portugheză s-a prelungit starea de alertă privind riscul de producere a incendiilor de vegetație, în Regatul Suediei sunt emise coduri roșu și portocaliu de averse și inundații iar în ceea ce privește Regatul Spaniei este în vigoare un Cod roşu de caniculă în Comunitatea Autonomă Andaluzia.

Autoritățile locale din Portugalia au anunțat menținerea riscului major de producere a incendiilor de vegetație în regiunile din zona Continentală: nord, centru, Alto Alentejo și Algarve, prelungind starea de alertă până la data de 12 august 2023.

Înainte de începerea călătoriei, se recomandă cetățenilor români să se informeze în legătură cu situația existentă atât pe traseu, cât și la destinație și să se evite deplasările în zonele în care există incendii în desfășurare sau un pericol iminent de producere a acestora.

În Regatul Suediei, autoritățile locale au emis coduri de vreme extremă, în perioada 9 – 11 august 2023, existând riscul producerii de inundații de-a lungul râurilor, care pot afecta șosele, căi ferate, localități și zone de coastă.

În ceea ce privește cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Spaniei – Comunitatea Autonomă Andaluzia, aceștia sunt informați că Agenția Meteorologică locală – AEMET a emis un cod roşu de caniculă, valabil azi, 9 august 2023.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona, Ambasadei României la Stockholm, respectiv la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla.

(sursă info și foto : www.mae.ro)