Stiri din tulcea

Vreme deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa, până joi!

11 ianuarie 2022
Vreme deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa, până joi!

Vreme deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa, până joi!

ANM anunță un val de frig în toată țara! Specialiștii au emis astfel o avertizare meteo de ger, cu temperaturi ce vor coborâ și la -18 grade celsius în unele localități din țară. De asemenea, 10 județe rămân sub cod galben de vânt puternic, printre care și județul Tulcea!

MESAJ 1

ACTUALIZARE
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
galbenCOD GALBEN

Interval de valabilitate: 11 ianuarie, ora 11 – 11 ianuarie, ora 23
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat vântul va continua să prezinte intensificări în estul Munteniei, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55…65 km/h. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 65…75 km/h.

harta.svg

MESAJ 2

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 11 ianuarie, ora 20 – 13 ianuarie, ora 18
Fenomene vizate: vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului

      Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, la început în nord-vest și centru, unde minimele vor fi de -15…-10 grade, iar miercuri spre joi (12/13 ianuarie) în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile minime se vor situa, în general, între -18 și -8 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative.
Vântul va mai avea intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze la rafală, în general de 50…55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marți spre miercuri (11/12 ianuarie) și pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie) dar în diminuare și restrângere ca arie.

harta.svg

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Prognoza meteo pentru DOBROGEA în următoarele 2 săptămâni:

Vremea va deveni rece în perioada 11 13 ianuarie, când la nivelul regiunii vor fi temperaturi maxime de 2…0 grade, iar cele mai scăzute minime vor fi în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie), la o medie de 7 grade. După 14 ianuarie se va încălzi, iar până la finalul intervalului, media temperaturilor maxime va oscila între 4 și 7 grade, iar minimele se vor situa, în general, între 3 și 1 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi în general slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi mai mare 10 și 11 ianuarie și spre sfârșitul intervalului.

(Sursă info: meteoromania.ro, Sursă foto: stiridecluj.ro)