Vizită a delegației Salvați Copiii din Italia și România la Tulcea

21 septembrie 2022 | Social
Vizită a delegației Salvați Copiii din Italia și România la Tulcea

Vizită a delegației Salvați Copiii din Italia și România la Tulcea

Colegiul Economic ”Delta Dunării” Tulcea a primit vizita delegației Salvați Copiii din Italia și România în cadrul Parteneriatului „Sprijin educațional și social pentru copiii refugiați din Ucraina şi familiile lor“, după cum a anuntat Inspectoratul Școlar Județean Tulcea.

Membrii delegației și partenerii au vizitat locurile de cazare ale refugiaților, cantina colegiului și sălile de clasă în care copiii ucraineni desfășoară activități educaționale.

Au avut loc discuții cu părinții și copiii acestora referitoare la necesitatea unor măsuri de sprijin.

Parteneriatul „Sprijin educațional și social pentru copiii refugiați din Ucraina şi familiile lor“ se derulează între Organizația Salvați Copiii, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea, Colegiul Economic ,,Delta Dunării” Tulcea și Școala Profesională ,, Danubius” Tulcea.

Prin implicarea celor cinci parteneri, începând cu data de 15 septembrie 2022, la Colegiul Economic ,,Delta Dunării” Tulcea și la Școala Profesională ,,Danubius” Tulcea, copiii ucraineni participă la activități de suport educațional specifice (inclusiv învăţarea limbii române), consiliere socială şi emoţională, activități recreative și de socializare pentru copii, consiliere şi suport pentru părinții, în funcție de nevoi.

ISJ Tl vizita Salvati copii It si Ro inspector gen

Înscrierile la aceste cursuri conținuă, iar părinții copiilor ucraineni pot depune cereri-tip la Inspectoratul Școlar Județean Tulcea pe care le pot descărca de pe site-ul isjtulcea.ro.

Scopul acțiunii a fost de a identifica posibilitățile de integrare a copiilor ucraineni din zona de conflict în sistemul educațional iar la întâlnire au participat: Inspectorul Școlar General, doamna Pavel Viorica, Managerul City, domnul Nicolae Bibu, inspectorul școlar pentru minorități naționale, doamna Bucioc Liuba, inspectorul școlar pentru minorități-rromi, domnul Gabriel Stoica, directorul Colegiului Economic ,,Delta Dunării” Tulcea, doamna Mocanu Camelia Domnica, directorul Școlii Profesionale ,,Danubius” Tulcea, doamna Lupan Iuliana, cadre didactice și alți invitați.

(sursă info și foto : fb isjtulcea)

Alte Articole

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

24 mai 2024

În data de 30 mai 2024, jandarmul Sorin Andrici va lua startul la Campionatul Mondial de 48 de ore din Ungaria, însă nu va alerga doar pentru el, ci va…

CISTESTE MAI MULT
Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

17 mai 2024

Cea de a VIII-a ediţie a evenimentului TulceaONGFest, organizat în cadrul ediţiei cu numărul 23 a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV) 2024, va începe azi, 17 mai 2024, de la…

CISTESTE MAI MULT